chodzi mi o to czy jakaś firma dajać mi kase tudziez usługi na moje"rajdowanie" może mieć z tego tytułu jakięś ulgi w podatkach a jeśli tak to na jakich zasadachs ie to liczy jak to wychodzi.
jasne ! jeżeli będzie sponsorować Twoje starty, Ty udostępnisz im miejsce na swoim aucie na reklamę - firma będzie w ten sposób wydawała pieniądze na reklamę (czyli ponosiła koszty związane z działalnością) i na wspieranie sportu
Najlepiej gdybyś zarejestrował działalność, wtedy firmie która Cię sponsoruje wystawiasz fakturę vat.
O ulgach podatkowych z tytułu sponsorowania sportu nie słyszałem. Firma co najwyżej może sobie odpisać vat - jak ma od zawodnika fakturę.
Jakbyś chciał jakieś szczegółowe detale to mogę się popytać ścigantów sponsorowanych przez firmę Forch
jeśli mozesz to bardzo prosze byłoby to mi pomocne przy poszukiwaniu sponsorów, gdyż jakiekolwiek ulgi które by mogli mieć potencjalni sponsorzy były by ogromnym atutem za . Tak mis ie wydaje:).Chodz czarno to widze raczej marne szanase na znalezienie jakiegokolwiek wsparcie finansowego ze strony jakiejś firmy:(. Pozdrawiam.
odnośnie vat-u to z tego co wiem to jak bym przyjał darowizne to bym musiał zapłacić podatek od tego i w tedy firma sponsorujaca mogłaby odpisać sobie vat-w każdym razie jakoś tak z tego co ludzie "gadali".