Witam.
Dzisiaj wpadł mi pedał sprzegła, pierwsze co zrobiłem to sprawdziłem czy linka jest cała no i jest.
Drugie co zrobiłem to rozkręciłem pedał sprzegła i tam wszystko jest ok.
Okazuje sie ze łapa sprzegla nie powraca pedału sprzegla do góry.
Czy na tej łapie powinna być umieszczona jakas sprezynka lub gumka ktora powraca lape sprzegla a co za tym idzie pedal sprzegla???
Na jakiej zasadzie dziala ta łapa???
czy miedzy ogranicznikiem a lapa sprzegla nie powinna znajdowac sie jakas czesc??
NMike wytłumacz mi to w łatwiejszy sposób bo ja na pugach znam sie tyle co nic (no moze troszkę więcej )
Chcesz powiedzieć że między łapą sprzęgła a ogranicznikiem jest taki bolec który powraca łapę a zarazem pedał sprzęgła tak????
501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne
w sklepach nie mieli bolca bo im sie nie oplaca sprowadzac takich czesci.
zrobilem prowizorke i miedzy łapę a ogranicznik wsadziłem sprezyne a w nią delikatną śrubę i samochodzik wreszcie jeździ, zrobiłem jazdę próbną i wszystko jest ok , dopóki spręzyna nie pęknie tfu tfu .
501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne
Sorry ze tak pózno odpisuje. Co do tego bolca to jest prawda. Jest tam taki bolec. Jak masz za luzne sprzęgło tzn. za bardzo poluzowaną linkę to moze wypaść i napewno Ci wypadł. Zobacz czy łapa jest sztywno połaczona z linką. Ja mam jakis dorabiany bolec, nie oryginalny coś w rodzaju jakiejś śruby. Prawdopodobnie mojemu byłemu właścicielowi musiał wypaść.