Ile placisz za OC

Tutaj możemy rozmawiać o Peugeocie 205. Nie postować o sprawach technicznych.
Ferguss

Post autor: Ferguss »

dobra, nie ma co - fakt - tak czy inaczej zniżki są :)
Ferguss

no to już wiem, zwracam honor molten - PZU tego nie ma, musiała to być pomyłka pracownika, ale na szczęście na niekorzyść PZU.
Przejęcie zniżek współwłaściciela po roku mają aktualnie Ergo Hestia, Samoobrona i jeszcze jakaś ubezpieczalnia. Ergo Hestia jest pewne na 100%.
Awatar użytkownika
molten
Nowicjusz
Posiadany PUG: --/ Laguna III
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: molten »

spoko luzik :) Ja Ci powiem jak to jest- generalnie nigdzie nie powinno tak byc, tylko rzeczywiscie czesc firm robi tak zeby pozyskac klienta wiadome :) a pozniej robia chece przy szkodach- przeszacowanie skladek itede itepe ...
Pozdro 600 :)
Awatar użytkownika
iveras
Maniak
Posiadany PUG: Roland Garros
Numer Gadu-gadu: 1660813

Post autor: iveras »

Ferguss pisze:Przejęcie zniżek współwłaściciela po roku mają aktualnie Ergo Hestia, Samoobrona [...]
:lol: huhu
If she said "it's Chelsea or me" ... would You miss her?

:) ale zawsze możesz przejąć zniżki, a później je kontynuować gdzie indziej :)
Awatar użytkownika
Sebek
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
Kontakt:

Post autor: Sebek »

dzieki panowie za wypowiedzi. To że co rok zwieksza sie zniżka na konto uzytkownika wiedziałem, ale nie wiedziałem kto ma swojego auta komu uzyczyc i kto ma sie stać współwłaścicielem-teraz juz wiem i bedzie przyjemniej na rok zapłacic 700zł niż 1780 :D Ale miło!
Audi A4 Avant
Honda CBF

Dostęp do części do wszystkich marek!!!

mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Awatar użytkownika
Sebek
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
Kontakt:

Post autor: Sebek »

i dupa zbita! niczego nie wbijaja w nowy dowód tylko trzeba go wymienić :evil: . Cała zapawa z darowizna i wymiana ok 140zł i smigam na 60% zniżek :)
Audi A4 Avant
Honda CBF

Dostęp do części do wszystkich marek!!!

mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Awatar użytkownika
Rychu
Uzalezniony
Kontakt:

Post autor: Rychu »

Właśnie kończy mi się OC, więc od samego rana odwiedzam przedstawicieli różnych firm, i ceny mniej więcej równe (poza np Ergo Hestia gdzie wyliczyli mi 960zł :shock: ), gdzie normalnie ceny stały na poziomie ~600!

Dodam że silnik 1,4, zniżka 60% na ojca, zwyżka za mój wiek!

No i najtaniej (i to o dużo) było w firmie UNIQA http://www.uniqa.pl/uniqa_pl/cms/compan ... /index.jsp

Wyszło 402zł :mrgreen: -60% zniżka ojca, BRAK ZWYŻKI ZA WIEK!!!!, -5% za wpłatę w całości, a w dodatku przy przedłużeniu mam jeszcze dodatkowe -10% :lol:
Polecam!
Peugeot 205 1.4GT LPG
Jeśli bardzo chcesz zobaczyć moje autko to zapraszam na: http://www.Rychu.205.pl
Awatar użytkownika
tomek
Uzalezniony

Post autor: tomek »

Nie znam tego UNIQA ale nie chciałbym być poszkodowanym ze sprawcą uniqa po ostatnich przygodach z jakimś TUZ... :wink:
Oględziny niby spoko nawet nic nie podejrzewasz a wycena obcięta max...
Według prawa "amortyzacja" rozumiana jako tabelaryczna jest nielegalna, a jednak to praktykują....
Jako że kasa do ręki, a nie na rachunki, to raczej nici z odwołań.... czy się mylę?
Mogłem szybko zgłaszać z AC w PZU może by lepiej wycenili a potem po ustaleniu winy sami by ściągali TUZu
501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne
Awatar użytkownika
zen81
Uzalezniony
Posiadany PUG: Clio

Post autor: zen81 »

Ja mam ubezpieczenie w firmie "SIGNA" i płace za moją 405 349zł :D
Oczywiscie auto jest zarejestrowane na ojca który ma 60% znizki :P
Zero łaski, zero wzruszeń..
-------------------------
Awatar użytkownika
iveras
Maniak
Posiadany PUG: Roland Garros
Numer Gadu-gadu: 1660813

Post autor: iveras »

dlatego mimo większej opłaty niż w zeszłym roku nadal jestem w PZU. Co mi tam 50-100zł w jedną czy drugą, trudno, ważne, że mam pewność, że firma nagle nie wyparuje lub, w razie kolizji (odpukać), nie wypłaci należytego odszkodowania
płacę 527pln :P ale jestem szczęśliwy
If she said "it's Chelsea or me" ... would You miss her?
Junior

Post autor: Piweł »

...
Ostatnio zmieniony 27 gru śr, 2006 11:32 pm przez Piweł, łącznie zmieniany 1 raz.
Ex 205 GTi...
Awatar użytkownika
Rychu
Uzalezniony
Kontakt:

Post autor: Rychu »

No i właśnie o to chodzi Piweł, ale jak ktoś lubi płacić więcej to ja nikomu nie zabraniam! Ja zaoszczędzoną kasę wolę wydać na autko :)

A w Allianz koleś mi wyliczył 403zł, ale do tego musiałbym doliczyć jeszcze 30% zwyżki za wiek, więc wybrałem Uniqa :P
Peugeot 205 1.4GT LPG
Jeśli bardzo chcesz zobaczyć moje autko to zapraszam na: http://www.Rychu.205.pl
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: sprzedany
Numer Gadu-gadu: 696324

Post autor: Pieraś »

ja jestem teraz w UNIQA i uwazam ze to dobra firma. ubezpiecza wszystkie auta w firmie gdzie moja narzeczona pracuje. troche tych autek maja. poza tym to firma miedzynarodowa zatrudniajaca jakos ponad 4tys ludzi
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA

Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Kontakt:

Post autor: blaszka »

A JA MAM UNIE W DUPIE MIAŁEM STŁUCZKE NIE Z MOJEJ WINY TAMTEN GOSC BYŁ UBEZPIECZONY W INIQA NAPRAWILI MI AUTO W AUTORYZOWANEJ STACJI NA KWOTE 2700 I CO SIE OKAZAŁO UNIQA STWIERDZIŁA ZE TO BYŁO OSZUSTWO I ZE W MOIM AUCIE NIE MA ZADNEJ NOWEJ CZESCI TAK JAK TO BYŁO OPISANE NA FAKTURZE DOSZŁO DO TEGO ZE AUTO ZOSTAŁO PODDANE EKSPERTYZIE I NAWET BYLI BEZCZELNI I SCIAGALI NOWY ZDERZAK BO STWIERDZILI ZE JEST TAK DOBRZE POKLEJONY ZE NIC NIE WIDAC Z ZEWNATRZ CO SIE OKAZAŁO WSZYSTKE CZESCI BYŁY NOWE A ONI WYSZLI NA DURNI I JESZCZE DOSTALI ODEMNIE PISMO DO GŁÓNEJ SIEDZIBY BO JEDEN Z GOSCI CHCIAŁ MNIE POBIĆ

A TAKIE PISMO DO NICH WYSŁAŁEM POST NIZEJ
ODPOWIEDZ