zawieszenie i skrzynia (problemy)

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
maksik

zawieszenie i skrzynia (problemy)

Post autor: maksik »

Witam...
Kupilem GTI 1.6. Troche juz poznalem sklepow w Warszawie z czesciami do niego. Jezli ktos bylby zainteresowany mam extra hurtownie...tanio w stosunku do innych....
Mam problem z lewym kolem...niby dobrze sie prowadzi, ale jest jakos dziwnie ulozone (nie jest calkiem pionowo tylko rozchodzi sie troche na zewn.)
Druga sprawa to skrzynia biegow....ma straszne luzy (lata na wszystkie strony), poza tym czasami wyskakuje mi piaty bieg - ale tylko jak jade wolno, jak cisne nie mam tego problemu.
Jezeli ktos sie spotkal z ww problemami bede wdzieczny za pomoc...

Pozdrawiam
maciaveli

Post autor: maciaveli »

jeżeli chodzi o skrzynie to może ten topik ci pomoże
http://forum.peugeot205.pl/viewtopic.ph ... ght=jelczu
Awatar użytkownika
ZoNNk
Junior
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: ZoNNk »

jesli to tylne koło lezy to masz belke do wymiany a jezei przednie to nie wiem co to moze byc bo tam nie ma regulacji kąta pochylenia mcpersona
Awatar użytkownika
tomek
Uzalezniony

Post autor: tomek »

zgięta zwrotnica??? amortyzator??? u mnie były obie rzeczy po stłuczce-kadett wjechał mi prosto w koło- przednie koła w 205 są w minimalnym pozytywie \ / a jak się zrobi / / to już nieciekawie :D :D :D
maksik

uzupelnienie informacji

chodzi o kola tylne.... jedno jest bardziej pochylone...ale ogolnie sa pochylone tak: / \
Awatar użytkownika
ZoNNk
Junior

Re: uzupelnienie informacji

maksik pisze:chodzi o kola tylne.... jedno jest bardziej pochylone...ale ogolnie sa pochylone tak: / \

no to szykuj chłopie pare cieszkich złociszy na nową (używaną) belke od gti i tylko wyłącznie od gti bo ma stabilizatorek a rezta nie ma
Gość

Post autor: Gość »

tylna belka albo do wymiany (koszt od 200 do 1000) lub remont od 400 do 700 zl :cry:
czesta przypadlosc w naszych ukochanych 205,
Awatar użytkownika
tomek
Uzalezniony

Re: uzupelnienie informacji

ZoNNk pisze:
maksik pisze:chodzi o kola tylne.... jedno jest bardziej pochylone...ale ogolnie sa pochylone tak: / \

no to szykuj chłopie pare cieszkich złociszy na nową (używaną) belke od gti i tylko wyłącznie od gti bo ma stabilizatorek a rezta nie ma

Niekoniecznie tylko Gti ma stabilizator!!!
Ja w dieselu i to ubogim miałem oryginalnie :D
I chyba nie we wszystkich GTI nawet były ale z tym moge się mylić
Awatar użytkownika
ZoNNk
Junior

ale w gti jest grubszy i sa grubsze drążki
Awatar użytkownika
tomek
Uzalezniony

To jak najbardziej :D
Właśnie sobie taką szykuje tylko musze się przyznać że nie moge tego cholernego stabilizatora wyjąć!!!!!! Poprostu nie moge!!!!!!
Przez to nie moge belki rozebrać :cry:
Awatar użytkownika
ZoNNk
Junior

1.9 ma chyba jeszcze grubszy
maksik

Dzieki za informacje....ale sie zastanawiam czy robic to juz czy czekac czy mi kolko odpadnie i dopiero wtedy...szczerze to mam juz dosc. W przeciagu miesiaca wymienialem przednia szybe, zbiornik paliwa, linke od sprzegla, a teraz stoi u mechanika z wymiana kompletna sprzegla....moze ktos wie gdzie mozna byloby sobie kupic autko (najchetniej 1.9) na obcych blachach....to by mi chyba rozwiazalo sprawe... :)
maksik

Dzieki za informacje....ale sie zastanawiam czy robic to juz czy czekac czy mi kolko odpadnie i dopiero wtedy...szczerze to mam juz dosc. W przeciagu miesiaca wymienialem przednia szybe, zbiornik paliwa, linke od sprzegla, a teraz stoi u mechanika z wymiana kompletna sprzegla....moze ktos wie gdzie mozna byloby sobie kupic autko (najchetniej 1.9) na obcych blachach....to by mi chyba rozwiazalo sprawe... :)
Awatar użytkownika
ZoNNk
Junior

to wszystko przez to ze kupiłes peugeota ja zebym wiedział co bede mosila robic w swoim kupił bym jakies inne auto klasy gti albo starego meśka 190 2.6e
madafaka

Post autor: madafaka »

ZoNNk pisze:to wszystko przez to ze kupiłes peugeota ja zebym wiedział co bede mosila robic w swoim kupił bym jakies inne auto klasy gti albo starego meśka 190 2.6e
tylko że akurat 190 nie była najszczęśliwszym projektem koncernu D-B!!! chociaż jeżeli chodzi o silniki to były naprawde super!
ODPOWIEDZ