Ile placisz za OC

Tutaj możemy rozmawiać o Peugeocie 205. Nie postować o sprawach technicznych.
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: blaszka »

Goleniów 27.04.2005

Arkadiusz Błażkiewicz UNIQA Towarzystwo Ubezpieczeń
ul. Matejki 7d/8 al. Wojska Polskiego 47
72-100 Goleniów 70-473 Szczecin

Dotyczy: szkody komunikacyjnej nr 40-01/A/KOC/109/05/L

W dniu dzisiejszym, w firmie UNIQA w Szczecinie, zostały przeprowadzone oględziny mojego pojazdu PEUGEOT 205, nr rej. ZGLL023, po wykonanej zgodnie z protokołem szkody naprawie blacharsko – lakierniczej. W związku z niezwykle aroganckim zachowaniem inspektora przeprowadzającego oględziny, zarówno wobec mnie jak i zakładu naprawiającego mój samochód, oraz w reakcji na bezpodstawne zarzuty wobec sposobu naprawy samochodu stwierdzam co następuje:

- zachowanie pracownika firmy UNIQA, który w sposób urągający wszelkim zasadom etyki biznesu oraz dobrego wychowania odnosił się do mojej osoby, było niedopuszczalne, co jednoznacznie świadczy o tym, iż człowiek postępujący w podobny sposób nie powinien piastować stanowiska Likwidatora Szkód Komunikacyjnych i mieć bezpośredniego kontaktu z Klientem,
- inspektor przeprowadzający oględziny pojazdu stwierdził, że naprawa została wykonana nieprawidłowo, zarzucając zakładowi, któremu zleciłem naprawę, iż zamontował w pojeździe stare części oraz że części przeznaczone do wymiany nie zostały wymienione, tylko naprawione – zarzucono również niedbalstwo oraz zasugerowano korupcję zakładu; nadmieniam, że w dniu odbioru samochodu z naprawy wszystkie wymienione części (stare) widziałem osobiście ,
- informuję, że w dniu dzisiejszym po powrocie z pracy (ze Szczecina), dokąd dojechałem moim samochodem, w porozumieniu z zakładem, który dokonał naprawy, odstawię mój samochód na parking zakładu w celu udostępnienia rzeczoznawcom i wyjaśnienia sprawy.

Jednocześnie pragnę nadmienić, iż wobec powyższego samochód będzie udostępniony firmie UNIQA w celu przeprowadzenia oględzin po naprawie w obecności biegłych w zakładzie Pana Jana Synówki w Goleniowie przy ul. Rzemieślniczej 10, w dniu dzisiejszym i jutrzejszym w godzinach od 16.00 – do 18.00. W przypadku braku obecności przedstawiciela firmy UNIQA oględziny zostaną przeprowadzone z pominięciem tego faktu.

Wszelkie dodatkowe czynności proszę uzgadniać z zakładem Pana Jana Synówki, któremu przekazałem sprawę w celu wyjaśnienia i wyciągnięcia ewentualnych konsekwencji wynikających z nieprawidłowości, jakie zostały zasugerowane.

Z poważaniem

Arkadiusz Błażkiewicz
Awatar użytkownika
Rychu
Uzalezniony
Kontakt:

Post autor: Rychu »

Nie rozumiem o co Ci chodzi....może i koleś był "niegrzeczny" (nawet w porządnym burdelu trafiają się niemiłe dziwki), i widocznie nie znał się na tym co robi, ale przecież chodziło mu o Twój samochód i chciał się upewnić że masz nowe części zamontowane :!: Więc w czym problem :?: Ja bym chciał trafić na takiego kolesia, więc jakby co to możesz go przysłać do mnie! Jakoś ścierpie fakt że Pan jest "niesympatyczny", ale przynajmniej auto będzie porządnie zrobione :wink:
Peugeot 205 1.4GT LPG
Jeśli bardzo chcesz zobaczyć moje autko to zapraszam na: http://www.Rychu.205.pl
invictus

Post autor: invictus »

Rychu pisze:Nie rozumiem o co Ci chodzi....może i koleś był "niegrzeczny" (nawet w porządnym burdelu trafiają się niemiłe dziwki), i widocznie nie znał się na tym co robi, ale przecież chodziło mu o Twój samochód i chciał się upewnić że masz nowe części zamontowane :!: Więc w czym problem :?: Ja bym chciał trafić na takiego kolesia, więc jakby co to możesz go przysłać do mnie! Jakoś ścierpie fakt że Pan jest "niesympatyczny", ale przynajmniej auto będzie porządnie zrobione :wink:
jak ktos jest niegrzeczny to mozna go zawsze naprostowac, chyba ze blaszka sam zrobil wala na ubezpieczeniu i tamten sie czepil tajnej umowy blaszki z zakladem :P
Awatar użytkownika
Rychu
Uzalezniony
Kontakt:

Post autor: Rychu »

No otóż to....koleś się już widocznie niejednego przekrętu naoglądał i po prostu tak z przyzwyczajenia :P Ale przecież nie chciał zedrzeć z blaszki tylkjo dla jego dobra to było :wink:
Peugeot 205 1.4GT LPG
Jeśli bardzo chcesz zobaczyć moje autko to zapraszam na: http://www.Rychu.205.pl
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Kontakt:

ALE JAK GOSĆ CI WYSKAKUJE Z TEKSTEM "BO ZARAZ W ŁEB ZAROBISZ GÓWNIARZU" ZA TO ZE SIE SPYTAŁEM CZY MI ODDADZA KASE ZA TO ZE MUSIAŁEM DO NICH PRZYJECHAĆ I ZE TO ICH BIZNES ZEBY PRZYJECHAC DO ZAKŁADU SPRAWDZIC CZY AUTO JEST DOBRZE ZROBIONE A PO DRUGIE DO KWOTY 5000 TO ZAZWYCZAJ RZECZOZNAWCA NEI PRZYJEZDZA A U MNEI BYŁA KWOTA 2700 PZU TAKA KWOTE WYPŁACA BEZ ZADNEGO ALE I NIE MÓWCIE MI ZE SIE NIE ZNAM BO MOJA MAMA W TYM PRACUJE I WIE CO JEST GRANE

GOSC MYSLAŁ ZE JAK NA MNIE NAJEDZIE TO JA SIE ZABIORE I ODJADE A ONI BEDA MIELI 2700W KIESZENI ALE NIE ZE MNA
invictus

Post autor: invictus »

blaszka pisze:ALE JAK GOSĆ CI WYSKAKUJE Z TEKSTEM "BO ZARAZ W ŁEB ZAROBISZ GÓWNIARZU" ZA TO ZE SIE SPYTAŁEM CZY MI ODDADZA KASE ZA TO ZE MUSIAŁEM DO NICH PRZYJECHAĆ I ZE TO ICH BIZNES ZEBY PRZYJECHAC DO ZAKŁADU SPRAWDZIC CZY AUTO JEST DOBRZE ZROBIONE A PO DRUGIE DO KWOTY 5000 TO ZAZWYCZAJ RZECZOZNAWCA NEI PRZYJEZDZA A U MNEI BYŁA KWOTA 2700 PZU TAKA KWOTE WYPŁACA BEZ ZADNEGO ALE I NIE MÓWCIE MI ZE SIE NIE ZNAM BO MOJA MAMA W TYM PRACUJE I WIE CO JEST GRANE

GOSC MYSLAŁ ZE JAK NA MNIE NAJEDZIE TO JA SIE ZABIORE I ODJADE A ONI BEDA MIELI 2700W KIESZENI ALE NIE ZE MNA
Za ten pierwszy tekst to juz nie bylby w stanie powrocic do firmy...
Jezeli chca tobie cofnac czesc wyplaty to ok, ale jezeli oni placa rachunki to ja osobiscie mialbym to w glebokim powazaniu -problem warsztatu zeby to naprostowac.
No ale w sumie nie znamy calej sytuacji (choc troche wyjasniles) to ja zamykam jadaczke :wink:
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Kontakt:

NO I DLATEGO WARSZTAT TEZ SIE ZA TO WZIAŁ BO TO WARSZTAT POWINIEN DOSTAC OD NICH TE PIENIADZE ALE MNIE ZDRAZNIŁ TEN PRACOWNIK A WARSZTAT SIE ZDRAZNIŁ TYM ZE ONI ICH OCZERNIALI I TEZ DO NICH WYSŁALI PODOBNE PISMO

A NAWET JAKBY COS TO I TAK BYM NIC NIE PŁACIŁ ZA NAPRAWE PO TO GOSC MIAŁ OPŁACONE OC ZEBY ZA MNIE TO ZROBIL ZAKŁAD W KTÓRYM BYŁ UBEZPIECZONY JA ODDAJE AUTO I CHCE MIEC TAKIE JAK PRZED STŁUCZKA RESZTA MI WISI
Ostatnio zmieniony 27 paź czw, 2005 11:48 am przez blaszka, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak

Post autor: cheatoss »

blaszka pisze:CHCE MNIEC TAKIE JAK PRZED STŁUCZKA
albo troszq lepsze =]
ObrazekObrazekObrazek

sprzedany :(
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master