Ile placisz za OC
- blaszka
- Peugeot 205 Master
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Goleniów 27.04.2005
Arkadiusz Błażkiewicz UNIQA Towarzystwo Ubezpieczeń
ul. Matejki 7d/8 al. Wojska Polskiego 47
72-100 Goleniów 70-473 Szczecin
Dotyczy: szkody komunikacyjnej nr 40-01/A/KOC/109/05/L
W dniu dzisiejszym, w firmie UNIQA w Szczecinie, zostały przeprowadzone oględziny mojego pojazdu PEUGEOT 205, nr rej. ZGLL023, po wykonanej zgodnie z protokołem szkody naprawie blacharsko – lakierniczej. W związku z niezwykle aroganckim zachowaniem inspektora przeprowadzającego oględziny, zarówno wobec mnie jak i zakładu naprawiającego mój samochód, oraz w reakcji na bezpodstawne zarzuty wobec sposobu naprawy samochodu stwierdzam co następuje:
- zachowanie pracownika firmy UNIQA, który w sposób urągający wszelkim zasadom etyki biznesu oraz dobrego wychowania odnosił się do mojej osoby, było niedopuszczalne, co jednoznacznie świadczy o tym, iż człowiek postępujący w podobny sposób nie powinien piastować stanowiska Likwidatora Szkód Komunikacyjnych i mieć bezpośredniego kontaktu z Klientem,
- inspektor przeprowadzający oględziny pojazdu stwierdził, że naprawa została wykonana nieprawidłowo, zarzucając zakładowi, któremu zleciłem naprawę, iż zamontował w pojeździe stare części oraz że części przeznaczone do wymiany nie zostały wymienione, tylko naprawione – zarzucono również niedbalstwo oraz zasugerowano korupcję zakładu; nadmieniam, że w dniu odbioru samochodu z naprawy wszystkie wymienione części (stare) widziałem osobiście ,
- informuję, że w dniu dzisiejszym po powrocie z pracy (ze Szczecina), dokąd dojechałem moim samochodem, w porozumieniu z zakładem, który dokonał naprawy, odstawię mój samochód na parking zakładu w celu udostępnienia rzeczoznawcom i wyjaśnienia sprawy.
Jednocześnie pragnę nadmienić, iż wobec powyższego samochód będzie udostępniony firmie UNIQA w celu przeprowadzenia oględzin po naprawie w obecności biegłych w zakładzie Pana Jana Synówki w Goleniowie przy ul. Rzemieślniczej 10, w dniu dzisiejszym i jutrzejszym w godzinach od 16.00 – do 18.00. W przypadku braku obecności przedstawiciela firmy UNIQA oględziny zostaną przeprowadzone z pominięciem tego faktu.
Wszelkie dodatkowe czynności proszę uzgadniać z zakładem Pana Jana Synówki, któremu przekazałem sprawę w celu wyjaśnienia i wyciągnięcia ewentualnych konsekwencji wynikających z nieprawidłowości, jakie zostały zasugerowane.
Z poważaniem
Arkadiusz Błażkiewicz
Arkadiusz Błażkiewicz UNIQA Towarzystwo Ubezpieczeń
ul. Matejki 7d/8 al. Wojska Polskiego 47
72-100 Goleniów 70-473 Szczecin
Dotyczy: szkody komunikacyjnej nr 40-01/A/KOC/109/05/L
W dniu dzisiejszym, w firmie UNIQA w Szczecinie, zostały przeprowadzone oględziny mojego pojazdu PEUGEOT 205, nr rej. ZGLL023, po wykonanej zgodnie z protokołem szkody naprawie blacharsko – lakierniczej. W związku z niezwykle aroganckim zachowaniem inspektora przeprowadzającego oględziny, zarówno wobec mnie jak i zakładu naprawiającego mój samochód, oraz w reakcji na bezpodstawne zarzuty wobec sposobu naprawy samochodu stwierdzam co następuje:
- zachowanie pracownika firmy UNIQA, który w sposób urągający wszelkim zasadom etyki biznesu oraz dobrego wychowania odnosił się do mojej osoby, było niedopuszczalne, co jednoznacznie świadczy o tym, iż człowiek postępujący w podobny sposób nie powinien piastować stanowiska Likwidatora Szkód Komunikacyjnych i mieć bezpośredniego kontaktu z Klientem,
- inspektor przeprowadzający oględziny pojazdu stwierdził, że naprawa została wykonana nieprawidłowo, zarzucając zakładowi, któremu zleciłem naprawę, iż zamontował w pojeździe stare części oraz że części przeznaczone do wymiany nie zostały wymienione, tylko naprawione – zarzucono również niedbalstwo oraz zasugerowano korupcję zakładu; nadmieniam, że w dniu odbioru samochodu z naprawy wszystkie wymienione części (stare) widziałem osobiście ,
- informuję, że w dniu dzisiejszym po powrocie z pracy (ze Szczecina), dokąd dojechałem moim samochodem, w porozumieniu z zakładem, który dokonał naprawy, odstawię mój samochód na parking zakładu w celu udostępnienia rzeczoznawcom i wyjaśnienia sprawy.
Jednocześnie pragnę nadmienić, iż wobec powyższego samochód będzie udostępniony firmie UNIQA w celu przeprowadzenia oględzin po naprawie w obecności biegłych w zakładzie Pana Jana Synówki w Goleniowie przy ul. Rzemieślniczej 10, w dniu dzisiejszym i jutrzejszym w godzinach od 16.00 – do 18.00. W przypadku braku obecności przedstawiciela firmy UNIQA oględziny zostaną przeprowadzone z pominięciem tego faktu.
Wszelkie dodatkowe czynności proszę uzgadniać z zakładem Pana Jana Synówki, któremu przekazałem sprawę w celu wyjaśnienia i wyciągnięcia ewentualnych konsekwencji wynikających z nieprawidłowości, jakie zostały zasugerowane.
Z poważaniem
Arkadiusz Błażkiewicz
- Rychu
- Uzalezniony
- Kontakt:
Nie rozumiem o co Ci chodzi....może i koleś był "niegrzeczny" (nawet w porządnym burdelu trafiają się niemiłe dziwki), i widocznie nie znał się na tym co robi, ale przecież chodziło mu o Twój samochód i chciał się upewnić że masz nowe części zamontowane Więc w czym problem Ja bym chciał trafić na takiego kolesia, więc jakby co to możesz go przysłać do mnie! Jakoś ścierpie fakt że Pan jest "niesympatyczny", ale przynajmniej auto będzie porządnie zrobione
Peugeot 205 1.4GT LPG
Jeśli bardzo chcesz zobaczyć moje autko to zapraszam na: http://www.Rychu.205.pl
Jeśli bardzo chcesz zobaczyć moje autko to zapraszam na: http://www.Rychu.205.pl
jak ktos jest niegrzeczny to mozna go zawsze naprostowac, chyba ze blaszka sam zrobil wala na ubezpieczeniu i tamten sie czepil tajnej umowy blaszki z zaklademRychu pisze:Nie rozumiem o co Ci chodzi....może i koleś był "niegrzeczny" (nawet w porządnym burdelu trafiają się niemiłe dziwki), i widocznie nie znał się na tym co robi, ale przecież chodziło mu o Twój samochód i chciał się upewnić że masz nowe części zamontowane Więc w czym problem Ja bym chciał trafić na takiego kolesia, więc jakby co to możesz go przysłać do mnie! Jakoś ścierpie fakt że Pan jest "niesympatyczny", ale przynajmniej auto będzie porządnie zrobione
- Rychu
- Uzalezniony
- Kontakt:
No otóż to....koleś się już widocznie niejednego przekrętu naoglądał i po prostu tak z przyzwyczajenia Ale przecież nie chciał zedrzeć z blaszki tylkjo dla jego dobra to było
Peugeot 205 1.4GT LPG
- blaszka
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
ALE JAK GOSĆ CI WYSKAKUJE Z TEKSTEM "BO ZARAZ W ŁEB ZAROBISZ GÓWNIARZU" ZA TO ZE SIE SPYTAŁEM CZY MI ODDADZA KASE ZA TO ZE MUSIAŁEM DO NICH PRZYJECHAĆ I ZE TO ICH BIZNES ZEBY PRZYJECHAC DO ZAKŁADU SPRAWDZIC CZY AUTO JEST DOBRZE ZROBIONE A PO DRUGIE DO KWOTY 5000 TO ZAZWYCZAJ RZECZOZNAWCA NEI PRZYJEZDZA A U MNEI BYŁA KWOTA 2700 PZU TAKA KWOTE WYPŁACA BEZ ZADNEGO ALE I NIE MÓWCIE MI ZE SIE NIE ZNAM BO MOJA MAMA W TYM PRACUJE I WIE CO JEST GRANE
GOSC MYSLAŁ ZE JAK NA MNIE NAJEDZIE TO JA SIE ZABIORE I ODJADE A ONI BEDA MIELI 2700W KIESZENI ALE NIE ZE MNA
GOSC MYSLAŁ ZE JAK NA MNIE NAJEDZIE TO JA SIE ZABIORE I ODJADE A ONI BEDA MIELI 2700W KIESZENI ALE NIE ZE MNA
Za ten pierwszy tekst to juz nie bylby w stanie powrocic do firmy...blaszka pisze:ALE JAK GOSĆ CI WYSKAKUJE Z TEKSTEM "BO ZARAZ W ŁEB ZAROBISZ GÓWNIARZU" ZA TO ZE SIE SPYTAŁEM CZY MI ODDADZA KASE ZA TO ZE MUSIAŁEM DO NICH PRZYJECHAĆ I ZE TO ICH BIZNES ZEBY PRZYJECHAC DO ZAKŁADU SPRAWDZIC CZY AUTO JEST DOBRZE ZROBIONE A PO DRUGIE DO KWOTY 5000 TO ZAZWYCZAJ RZECZOZNAWCA NEI PRZYJEZDZA A U MNEI BYŁA KWOTA 2700 PZU TAKA KWOTE WYPŁACA BEZ ZADNEGO ALE I NIE MÓWCIE MI ZE SIE NIE ZNAM BO MOJA MAMA W TYM PRACUJE I WIE CO JEST GRANE
Jezeli chca tobie cofnac czesc wyplaty to ok, ale jezeli oni placa rachunki to ja osobiscie mialbym to w glebokim powazaniu -problem warsztatu zeby to naprostowac.
No ale w sumie nie znamy calej sytuacji (choc troche wyjasniles) to ja zamykam jadaczke
- blaszka
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
NO I DLATEGO WARSZTAT TEZ SIE ZA TO WZIAŁ BO TO WARSZTAT POWINIEN DOSTAC OD NICH TE PIENIADZE ALE MNIE ZDRAZNIŁ TEN PRACOWNIK A WARSZTAT SIE ZDRAZNIŁ TYM ZE ONI ICH OCZERNIALI I TEZ DO NICH WYSŁALI PODOBNE PISMO
A NAWET JAKBY COS TO I TAK BYM NIC NIE PŁACIŁ ZA NAPRAWE PO TO GOSC MIAŁ OPŁACONE OC ZEBY ZA MNIE TO ZROBIL ZAKŁAD W KTÓRYM BYŁ UBEZPIECZONY JA ODDAJE AUTO I CHCE MIEC TAKIE JAK PRZED STŁUCZKA RESZTA MI WISI
A NAWET JAKBY COS TO I TAK BYM NIC NIE PŁACIŁ ZA NAPRAWE PO TO GOSC MIAŁ OPŁACONE OC ZEBY ZA MNIE TO ZROBIL ZAKŁAD W KTÓRYM BYŁ UBEZPIECZONY JA ODDAJE AUTO I CHCE MIEC TAKIE JAK PRZED STŁUCZKA RESZTA MI WISI
Ostatnio zmieniony 27 paź czw, 2005 11:48 am przez blaszka, łącznie zmieniany 1 raz.