CZY JAK KUPIE INSTALACJE LPG TO.......
-
- Junior
CZY JAK KUPIE INSTALACJE LPG TO.......
....zaloze ją bez problemu w warsztacie do ktorego pojade z ta instalacją ?????
a poznije jak wygląda sprawa z wbiciem LPG w dowód ????
a poznije jak wygląda sprawa z wbiciem LPG w dowód ????
Moj Peugeot to typowy SZCZUR !!!
![Obrazek](http://peugeot-205gti.republika.pl/img/logo_p205fanklub.jpg)
- aule
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 1,4
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Witam
Chcesz kupawać instalkę nie w zakładzie w którym ją będą montować??
Ciekawe. Przecież to zakład zajmujący się inst. gaz. wystawia homologacje na instalke dla konkretnego auta w którym ją montuje. Poswiadczenie na zbiornik jest ze tak powiem anonimowe, bo nie ma tam danych auta ale w homoligacji są.
Jeżeli jakiś zakład wstawi Ci "obcą" instalkę i wystawi homologacje to spoko.
Wbicie w dowód to prosta sprawa. Zabierasz homologacje, faktórę na której płacisz za montarz oraz to od zbiornika. Płacisz jakieś 6zł (lub więcej zależnie od urzędu) i wbijają Ci pieczone i już.
Pozdrawiam
Chcesz kupawać instalkę nie w zakładzie w którym ją będą montować??
Ciekawe. Przecież to zakład zajmujący się inst. gaz. wystawia homologacje na instalke dla konkretnego auta w którym ją montuje. Poswiadczenie na zbiornik jest ze tak powiem anonimowe, bo nie ma tam danych auta ale w homoligacji są.
Jeżeli jakiś zakład wstawi Ci "obcą" instalkę i wystawi homologacje to spoko.
Wbicie w dowód to prosta sprawa. Zabierasz homologacje, faktórę na której płacisz za montarz oraz to od zbiornika. Płacisz jakieś 6zł (lub więcej zależnie od urzędu) i wbijają Ci pieczone i już.
Pozdrawiam
- Sebek
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
- Kontakt:
Nic nie wpłacasz za wbicie w dowód a co do homologacji to jesli zakład wystawi to spoko. Weż od producenta papiery homologacje na cześci które ci da czyli butle itp. i pokazesz w zakładzie monterskim. Najlepiej jednak zakładac i kupowac w jednym nawet z punktu widzenia gwarancji.
Audi A4 Avant
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
-
- Junior
no chodzilo mi o to ze gadzies tam kupie instalacje np od pana tadka z Brusnika i poznije jak juz bede ja mial pojade do wrsztatu i sie zapytam " pany załozycie ??/"
o to mi chodzi !!
nowa instalka 1400zl do XSa
kupienie uzywki to jakies 500zl ???
plus oczywiscie robota pytalem sie chlopa co tak robil ze to jakies 500zl
oplaca sie ???? czy lepiej nowa zalozyc ??
zwazywszy ze oczywiscie wezme ja na raty i bede placił po jakies 150zl na miesiąc
co robic ?????
o to mi chodzi !!
nowa instalka 1400zl do XSa
kupienie uzywki to jakies 500zl ???
plus oczywiscie robota pytalem sie chlopa co tak robil ze to jakies 500zl
oplaca sie ???? czy lepiej nowa zalozyc ??
zwazywszy ze oczywiscie wezme ja na raty i bede placił po jakies 150zl na miesiąc
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
co robic ?????
dobra to wiec wyglada tak. Albo pojedziesz do "zaprzyjaznionego" warsztatu i ci podbija po kolezensku, albo bedzie trzeba ich przekupic. Niestety (moze raczej na szczescie) wiekszosc zakladow nie podbije ci uzywanego zbiornika, wiec chociaz to trzeba kupic nowe.
jezeli masz roznice rzedu 400zl -nie bawilbym sie w kombinacje.
jezeli masz roznice rzedu 400zl -nie bawilbym sie w kombinacje.
-
- Junior
mam kumpla co mi to zrobi bo pracuje w warsztacie i z tym by nie bylo klopotu pod warunkiem ze sa papiery na tą instalke i nie jest starsza jak dwa lata bo to tez jest jakos regulowane przepisami !!!
zdecyduje sie chyba jednak na nowke bo na uzywke trzeba 1 tys od reki a nie bardzo mam sianko a raty to wiadomo powolutku spłace
zdecyduje sie chyba jednak na nowke bo na uzywke trzeba 1 tys od reki a nie bardzo mam sianko a raty to wiadomo powolutku spłace
- aule
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 1,4
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Sebek zakładałem instalkę i wbijałem do dowodu. Domyślnie jest 6zł opłaty skarbowej za wbicie tego do dowodu, czyli za to, że pan Ziutek machnie pieczątką.
Jeżeli chodzi o nówka czy używka. To ja wolałem kupić auto bez gazu i założyć nówkę niż kupować już z instalką, która nie wiadomo jak była używana.
Jeżeli chodzi o nówka czy używka. To ja wolałem kupić auto bez gazu i założyć nówkę niż kupować już z instalką, która nie wiadomo jak była używana.
- zawodowiecleon81
- Junior
Witam!
Najwazniejsza jest homologacja i paszport na zbiornik. W homologacji sa wpisane bzdurne nr z reduktora jaka butla itp. Z paszportem na zbiornik jest problem bo jest przypisany na zbiornik. Jest do zdobycia bo producent go przysle na zyczenie klienta za oplata. Od razu do instalacji trzeba doliczyc koszt membran do reduktora, miedz do pociagniecia bo stara czesto moze byc zapchana, kabelki zlaczki, i jeszcze jakies pierdoly. wiec policz czy Ci sie oplaci na lewo kombinujac i oszczedzajac np. 200pln czy lepiej dolozyc i kupic calkowicie nowke z papierem itp.
Pozdrawiam
Najwazniejsza jest homologacja i paszport na zbiornik. W homologacji sa wpisane bzdurne nr z reduktora jaka butla itp. Z paszportem na zbiornik jest problem bo jest przypisany na zbiornik. Jest do zdobycia bo producent go przysle na zyczenie klienta za oplata. Od razu do instalacji trzeba doliczyc koszt membran do reduktora, miedz do pociagniecia bo stara czesto moze byc zapchana, kabelki zlaczki, i jeszcze jakies pierdoly. wiec policz czy Ci sie oplaci na lewo kombinujac i oszczedzajac np. 200pln czy lepiej dolozyc i kupic calkowicie nowke z papierem itp.
Pozdrawiam
niemożliwe od ręki, cuda w trzy dni !!!