ssanie

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
madafaka

ssanie

Post autor: madafaka »

Witam !
problemów ciąg dalsz....
Auto po włączeniu zapala normalnie i chodzi na ssaniu, jednak po osiągnieciu wyzszej temperatury ssanie sie nie wyłacza, tzn jak dodam gazu i puszcze to obroty spadaja i pracuje normalnie, ale jest to o tyle uciążliwe że na każdych światłach trzeba ten manewr powtarzać. Inaczej pracuje na wyższych obrotach a co za tym idzie to wiecej pali, ajuż i tak do oszczędnych nie należy :D
Ciekawi mnie czy to jakiś drobiazg czy tez coś poważniejszego? Jeżeli drobiazg to moge to teraz robic natomiast jeżeli coś poważniejszego to trzeba będzie poczekać do końca lutego bo wtedy będzie kaska!
Awatar użytkownika
ZoNNk
Junior
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: ZoNNk »

są dwie mozliwosci

1 linka gazu sie blokuje, syf w przepustnicy
2 zaworek powietrza dodatkowego nie zamyka sie do końca (serwis -300 złotych) ja swoj rozebrałem młotkiem wyczysciłem wyregulowałem i jest ok
madafaka

hmmmm. 300 zł to troche dużo, z drugiej jednak strony aż tak dobrze w mechanice samochodowej sie nie znam aby to robić samemu. Hmmm ciężki orzech do zgryzienia!!!
Awatar użytkownika
Kaktus
Maniak
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: Kaktus »

Madafaka - albo 3 opcja - falszywe powietrze! i zle ustawiaja ci sie podcisnienia w kolektorze.

Ja tez tak mialem... wolne obroty mialem nawet ok 3000 obr/min! Nic nie pomagalo... powymienialem przewody, pouszczelnialem te ktorych nie dostalem, i poprawilo sie... ostatnio jednak znowosz obroty zaczynaja szalec.

A ssanie dziala u mnie dobrze...

Byc moze to tez wina mojego zuzytego walka rozrzadu - sam nie wiem... za pare dni rozkrecamy caly silnik to pewnie dojdziemy do tego co to jest.
http://www.k-sport.eu - Budowa Samochodow Wyczynowych, Hamownia, Chip-Tuning.

DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!

"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
madafaka

tak tylko że pracuje na luzie na podwyższonych obrotach ( tak na słuch pewnie okolo 1200-1500) a po dodaniu gazu i puszczeniu pedału obroty spadają na te powiedzmy 800-900 czy ile tam powinno być!
ODPOWIEDZ