<PILNE> co jest to(chyba) wiem, ale jak się to tego do

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Awatar użytkownika
perunvit
Nowicjusz
Posiadany PUG: Obecnie brak. Puscilem za godziwa cene 205 LOOK, ktory u kupca zdetronizowal jako 1 auto Golfa IV;]
Numer Gadu-gadu: 0

<PILNE> co jest to(chyba) wiem, ale jak się to tego do

Post autor: perunvit »

Zupełnie przypadkowo, czyszcząc autko zauważyłem że... szybę od strony kierowcy można otworzyć `naduszając` ją w dół (z zewnątrz i od środka) ... poprostu się zsuwa(!) :roll: Jak mniemam odpowiedzialna jestr za to blokada/zapadka, więc bez zbędnych emocji zabrałem się za rozkręcenie obicia drzwi... to co zobaczyłem jakoś niespecjalnie mnie uradowało:( Dostęp do mechanizmu jest niemożliwy z racji budowy drzwi, i chyba tylko na wyczucie i na ślepo można by coś z tym zrobić:[ Miał ktoś podobny problem? Poradźcie cosik bo czeka mnie wyjazd i parkowanie na osiedlu:(((([/list]
Adin, dwa, tri, cityry, piat... 205
Awatar użytkownika
moralez
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
Numer Gadu-gadu: 2955602
Kontakt:

Post autor: moralez »

tak na szybko to wstaw jakis kawalek deski i zablokuj na cacy 8)
invictus

Post autor: invictus »

a wyjac nie mozesz?? odkrec prowadnice szyby wyciagnij szybe, a pozniej mechanizm
Awatar użytkownika
Michal
Junior
Kontakt:

Post autor: Michal »

Zlodziej i tak najpierw wybije szybe, a nie bedzie kombinowal z opuszczaniem jej na dol, tymbardziej ze nie wie ze u Ciebie tak sie dzieje ;)
Moj profil -> http://www.Michal.205.pl
Automobilklub Galicyjski -> http://www.agalicyjski.pl
invictus

ale na dziurach potrafi sie takowa w deszczu sama otworzyc a ide o piwo ze bedzie kaluza i samochod z przeciwka 8)
Awatar użytkownika
tomek
Uzalezniony

Post autor: tomek »

Przecież ten mechanizm jest taki prosty...
Żadna zapadka tylko sprężyna!! podejrzewam, że wyskoczyła z mocowania albo pękła i tyle
501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne
Awatar użytkownika
perunvit
Nowicjusz
Posiadany PUG: Obecnie brak. Puscilem za godziwa cene 205 LOOK, ktory u kupca zdetronizowal jako 1 auto Golfa IV;]

Post autor: perunvit »

Hmmm... wyjąć szybę, a potem przez niewielki otwór w drzwiach mechanizm? Ojoj... A może da się jakoś na "czuja" to zrobić? Może ten problem nie dotknął tylko mnie? Ok-jeśli jest sprężyna i jeśli wyskoczyła z mocowania, to nie powinno być większych problemów z założeniem jej, tylko że trzeba wiedzieć jak ją zlokalizować i gdzie 'zachaczyć'. Postaram się jutro zrobić fotę ze zdjętym obiciem drzwi, może wtedy będzie łatwiej(chociaż nie wydaje mi się żeby konstrukcja drzwi różniła się od innych modeli 205-tek.). Z blokowaniem szyby jakimś klinem to chyba nie bardzo, taki widok tylko mógłby kusić niestety. Co do otwierania się szyby natomiast, to zdażało się to jakieś pół roku temu i ustało (wstyd się przyznać ale nie pomyślałem żeby sprawdzić czy się nie osuwa napierając ją w dół :P ). Nie otwierała się w ekspresowym tempie i tylko na jakieś 2cm (w ciągu pół godziny +/-) po czym ją zamykałem (myślałem że to jakieś luzy na mechaniźmie), a samochodu z naprzeciwka i kałuży na szczęście nie było:P
P.S. nie musiałem na szczęście parkować na osiedlu :)

Pozdrawiam[/list]
Adin, dwa, tri, cityry, piat... 205
invictus

jaki niewielki otwor?? nie mowisz chyba o tym waskim od szyby?? :)
przeciez wyjac to to max 30 min roboty i bedziesz wiedzial na pewno co jest nie tak
na czuja to mozna sie co najwyzej odlac po ciemku :wink: z samochodami tak sie nie da
Awatar użytkownika
bipi
Junior
Kontakt:

Post autor: bipi »

nie masz sie co przejmowac, zlodziej najpierw wybije szybe, tak jak pisze Michal
bipi.205.pl
DaKID
Junior
Posiadany PUG: megane 1.6 16v coupe ss

Post autor: DaKID »

no dpkladnie kumpel popil zostawil radio samochod otwarty a kluczyki w srodku rano patrzy a szyba od kierowcy wyjatkowo czysta jak podszedl okazalo sie ze jej nie ma radia tez-oni robia to automatycznie podchodzi i nie sprawdza jak Balcerek w alter. tylko wala biora co "ich" i w nogi :D
ODPOWIEDZ