<PILNE> co jest to(chyba) wiem, ale jak się to tego do
- perunvit
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: Obecnie brak. Puscilem za godziwa cene 205 LOOK, ktory u kupca zdetronizowal jako 1 auto Golfa IV;]
- Numer Gadu-gadu: 0
<PILNE> co jest to(chyba) wiem, ale jak się to tego do
Zupełnie przypadkowo, czyszcząc autko zauważyłem że... szybę od strony kierowcy można otworzyć `naduszając` ją w dół (z zewnątrz i od środka) ... poprostu się zsuwa(!) Jak mniemam odpowiedzialna jestr za to blokada/zapadka, więc bez zbędnych emocji zabrałem się za rozkręcenie obicia drzwi... to co zobaczyłem jakoś niespecjalnie mnie uradowało:( Dostęp do mechanizmu jest niemożliwy z racji budowy drzwi, i chyba tylko na wyczucie i na ślepo można by coś z tym zrobić:[ Miał ktoś podobny problem? Poradźcie cosik bo czeka mnie wyjazd i parkowanie na osiedlu:(((([/list]
Adin, dwa, tri, cityry, piat... 205
Przecież ten mechanizm jest taki prosty...
Żadna zapadka tylko sprężyna!! podejrzewam, że wyskoczyła z mocowania albo pękła i tyle
Żadna zapadka tylko sprężyna!! podejrzewam, że wyskoczyła z mocowania albo pękła i tyle
501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne
- perunvit
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: Obecnie brak. Puscilem za godziwa cene 205 LOOK, ktory u kupca zdetronizowal jako 1 auto Golfa IV;]
- Numer Gadu-gadu: 0
Hmmm... wyjąć szybę, a potem przez niewielki otwór w drzwiach mechanizm? Ojoj... A może da się jakoś na "czuja" to zrobić? Może ten problem nie dotknął tylko mnie? Ok-jeśli jest sprężyna i jeśli wyskoczyła z mocowania, to nie powinno być większych problemów z założeniem jej, tylko że trzeba wiedzieć jak ją zlokalizować i gdzie 'zachaczyć'. Postaram się jutro zrobić fotę ze zdjętym obiciem drzwi, może wtedy będzie łatwiej(chociaż nie wydaje mi się żeby konstrukcja drzwi różniła się od innych modeli 205-tek.). Z blokowaniem szyby jakimś klinem to chyba nie bardzo, taki widok tylko mógłby kusić niestety. Co do otwierania się szyby natomiast, to zdażało się to jakieś pół roku temu i ustało (wstyd się przyznać ale nie pomyślałem żeby sprawdzić czy się nie osuwa napierając ją w dół ). Nie otwierała się w ekspresowym tempie i tylko na jakieś 2cm (w ciągu pół godziny +/-) po czym ją zamykałem (myślałem że to jakieś luzy na mechaniźmie), a samochodu z naprzeciwka i kałuży na szczęście nie było:P
P.S. nie musiałem na szczęście parkować na osiedlu
Pozdrawiam[/list]
P.S. nie musiałem na szczęście parkować na osiedlu
Pozdrawiam[/list]
Adin, dwa, tri, cityry, piat... 205