zamula
- iveras
- Maniak
- Posiadany PUG: Roland Garros
- Numer Gadu-gadu: 1660813
zamula
tzn kiedy jest zimny (a czasem nawet na ciepło) zdaża mu się szczególnie na 1 i 2 biegu przy rozpędzaniu zamulić. Mimo wciskania pedału gazu w pewnym przedziale obrotów auto nie przyspiesza, słychać że silnik przerywa i po pewnym czasie znowu dostaje kopa.
Zauważyłem też że po jeździe ma mokrą rurę wydechową, nie żeby ciekło, ale jest mocno zwilżona.
Możliwe, że nie dopala mieszanki? What the ... ?
Zauważyłem też że po jeździe ma mokrą rurę wydechową, nie żeby ciekło, ale jest mocno zwilżona.
Możliwe, że nie dopala mieszanki? What the ... ?
If she said "it's Chelsea or me" ... would You miss her?
- Pieraś
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: sprzedany
- Numer Gadu-gadu: 696324
ja tez tak mam ale nie czuc by silnik calkiem przerywal tylko poprostu jak wdepne w podloge to tak jakby sie dlawil (jak polonez bez ssania) raz tak zrobi i jedzie pozniej. uwazam ze to normalne jak na odpalony silnik mu depniesz to ma prawo bo nie ma takiego smarowania chyba.
tak wiec jak mam zimny silnik to na 1 czy 2 raczej biegu lekko przymuli a potem juz idzie normalnie
tak wiec jak mam zimny silnik to na 1 czy 2 raczej biegu lekko przymuli a potem juz idzie normalnie
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
to nie smarowanie tylko po prostu za duzo paliwa...Pieraś pisze:ja tez tak mam ale nie czuc by silnik calkiem przerywal tylko poprostu jak wdepne w podloge to tak jakby sie dlawil (jak polonez bez ssania) raz tak zrobi i jedzie pozniej. uwazam ze to normalne jak na odpalony silnik mu depniesz to ma prawo bo nie ma takiego smarowania chyba.
- iveras
- Maniak
serio?! ... myślałem, że to po prostu ssanie zapodaje too much gas na zimnym silniku z rana, tymbardziej gdy mu jeszcze mocno przydepuje, ale to się też zdaża na ciepłym :/ sprawdzałem czy iskra gdzieś nie przeskakuje przed chwilą ale wszystko ganz.
Jest jakiś motyw na to by lepiej dopalał mieszankę? (za wyjątkiem sprężarki :] )
Jest jakiś motyw na to by lepiej dopalał mieszankę? (za wyjątkiem sprężarki :] )
no wlasnie napisales mniej wiecej to co ja wyzej...iveras pisze:serio?! ... myślałem, że to po prostu ssanie zapodaje too much gas na zimnym silniku z rana
zresetuj kompa -moze pomoze...
ogolnie za duzo paliwa podaje -nie tylko na ssaniu... przy takij ilosci paliwa, ze przymuli to powinien zakopcic -sprawdz -niech ktos za toba jedzie i obserwuje wydech w poszukiwaniu czarnego dymu
- iveras
- Maniak
to była taka egzaltacjainvictus pisze:no wlasnie napisales mniej wiecej to co ja wyzej...iveras pisze:serio?! ... myślałem, że to po prostu ssanie zapodaje too much gas na zimnym silniku z rana
zresetuj kompa -moze pomoze...
generalnie dym z wydechu wydobywa się bez przerwy rano po odpałce i przy ruszaniu, kiedy potrza więcej go przygazować ale to raczej olejinvictus pisze:ogolnie za duzo paliwa podaje -nie tylko na ssaniu... przy takij ilosci paliwa, ze przymuli to powinien zakopcic -sprawdz -niech ktos za toba jedzie i obserwuje wydech w poszukiwaniu czarnego dymu
Może czujnik jaki? Alibo sonda?
- iveras
- Maniak
"krótko" dla mnie trwa, np. noc, albo wypicie 0.5l piwa "Krótko" dla mnie to także spędzenie całego dnia na forum
w porównaniu, np. do wieczności, to kopci kurewsko krótko!
To jest moment, 1 sec i wszystko. Ale powiadam, na niebiesko, na ciepłym silniku potrafi kopcić NON STOP uszczelniacze wymienie during regulacji zaworów
to jaka jeszcze może być przyczyna zamulania?
w porównaniu, np. do wieczności, to kopci kurewsko krótko!
To jest moment, 1 sec i wszystko. Ale powiadam, na niebiesko, na ciepłym silniku potrafi kopcić NON STOP uszczelniacze wymienie during regulacji zaworów
to jaka jeszcze może być przyczyna zamulania?
- iveras
- Maniak
filtr paliwa to dobry argument! Dotychczas wiedziałem o nim dwie rzeczy - że gdzieś jest, i że kiedyś musiał być przecież wymieniany! wymienie
Ale rura jest mokra po jeździe, czyli powinna być sucha (no chyba, że na fajnej benzynie jeżdżę - 75% benzyny w benzynie )
Ale rura jest mokra po jeździe, czyli powinna być sucha (no chyba, że na fajnej benzynie jeżdżę - 75% benzyny w benzynie )