PRZEPŁYWOMIERZE

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
driver_

Post autor: driver_ »

Map sensor okolo 50zl (zalezy jaki kupisz). SMT6 (okolo 800zl nowe, 500-600zl uzywane). Monzaz (nie wiem ile), strojenie pewnie okolo 300zl.

pozdrawiam
invictus

Post autor: invictus »

Mi -wstawaj -nic ci nie jest?? :P
Awatar użytkownika
mi
Maniak
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: mi »

luzik - ostatnio robiłem cały silnik i nic mnie już nie przeraża :)
Z używką bym się w 1000 zamknął, ta? Trzeba będzie na wiosnę rozważyć - już na nowym wałku
driver_

No przykro mi... tuning tani nie jest. No chyba ze sie jest tunerem :P.

okolo 1000zl zamykasz ise ze wszystkim. ale pamietaj ze pozostaje Ci smt6 ktore dziala i mozesz sam sobie modyfikowac pozniej prace silnika do pozniejszych zmian. CHipa nie potrzebujesz a sam chip to koszt pewnie okolo 900-1000zl

pozdrawiam
Awatar użytkownika
mi
Maniak

a jak jest z odcięciem - na smt6 da się przesunąć?
Awatar użytkownika
zawodowiecleon81
Junior

Post autor: zawodowiecleon81 »

A czy sa jakies lepsze lub gorsze map sensory? Na allegro sa do citroena peugeota, opla daewoo - ktory kupic czy jest to bez roznicy? I czy do komunikacji z smt6 potrzebny jest jakis specjalny kabel czy jakis na max232 ? A moze do smt6 jest dodawany kabel standardowo? Ja tez moze na wiosne bym sie na to pisal bo moja przeplywka tez na wykonczeniu jest.
niemożliwe od ręki, cuda w trzy dni !!!
driver_

Map sensor to map sensor. Istnieje podzial na te lepsze - dzialajace i te gorsze - nie dzialajace (zepsute). Do naszych zastosowan potrzebujemy tego lepszego - dzialajacego, bo te gorsze - nie dzialajace (zepsute) maja jedna wade: nie dzialaja. Wystarczy nam 1 barowy - podcisnieniowy map sensor. Na allegro do kupienia za okolo 50zl.

SMT 6 ma swoj kabel dodawany do urzadzenia.

AHA podobno SMT7 ma funkcje "uczenia sie i emulacji przeplywki" tzn podpina sie przeplywke i map do SMT7 i jedzi jedzi jedzi jedzi az SMT7 wygeneruje odpowienia mape. Pozniej wypina sie przeplywke i zostawia MAP.
Nie wiem czy to dziala bo nie sprawdzalem i nie bawilem sie jeszcze smt7. Ale jedno co moge stwierdzic o smt7: MA SLICZNA NIEBIESKA OBUDOWE!!

pozdrawiam
Awatar użytkownika
mi
Maniak

driver_ pisze:smt7: MA SLICZNA NIEBIESKA OBUDOWE!!
Łoooooooooooo................ Muszę go mieć ;) :D
driver_

Juz dokonalismy pierwszyh dwoch konwersji z MAF => MAP oraz Carmann-Vortex => MAP i oba roziwazania swietnie sie sprawuja. Rozwiazanie jest calkowicie autorskie i opartna na opracowanym przez nasz sprzecie.

Pozwala na automatyczne generowanie mapy na podstawie porownania wskazan MAP i MAF (ewentualnie VAF)

Pozdrawiam
Kuba Kogut
ODPOWIEDZ