Jakie aluminiowe felgi i problem przy wskazniku paliwa ????

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Awatar użytkownika
w81
Nowicjusz
Numer Gadu-gadu: 0

Jakie aluminiowe felgi i problem przy wskazniku paliwa ????

Post autor: w81 »

witam jestem poczatkujacy :-) mam peugeota 205 LOK to jest moj pierwszy samochud i wiekszego pojecia na temat samochodow to ja nie mam a chodzi mi o zalozenie aluminiowych felg i nie mam pojecia czy mam sie kierowac jaki jest roztaw dziur jakie najwieksze moge wolozyc chodzi mi o takie felgi http://motoallegro.pl/show_item.php?item=70449731 i moze macie pojecie gdzie takich szukac n aallegro nie znalazlem i jeszcze bym chcal wiedziec czy z innych samochodow twz pasuja felgi jak tak to z jakich marek
aha i jeszcze pytanie z innej beczki ale nie bede zaczynal nowego tematu przy w skazniku paliwa zapala mi sie czasami czerwona kontrolka cos takiego
--------
---- -----tam cos w srodku tej kontrolki jest jakies oznaczenie moze to
--------
cos z plywakiem bo moja wskazowka jakos dziwnie pokazuje stan paliwa
Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: cheatoss »

jesli chodzi czerwona kontrolke to najprawdopodobniej poziom plynu chlodniczego w zbiorniczku wyrownawczym jest za niski...

felgi: rozstaw 4x108, otwor centrujacy o srednicy 65,1mm no i et chyba 18 do 22...

jesli chodzi o szerokosc... to roznie... ja mam 14" o szerokosci 6" i et15... wystaja z przodu poza obrys auta o pare mm... z taka szerokoscia et powinno byc minimum 20

wiem ze rozstaw taki mialy tez fordy i niektore audi... ale otwor centrujacy juz sie troche (lub znacznie) roznil... w kazdym razie i tak musialbys dokladac do felg od tych aut dystanse, gdyz bardzo popularne et w felgach do tych marek to 38... czyli za gleboko...

na bank pasuja od citroena... ten sam rozstaw, srednica i et.

pozdrawiam
ObrazekObrazekObrazek

sprzedany :(
Awatar użytkownika
JoT_JoT
Moderator
Posiadany PUG: był 205 Junior Exlusive Obecnie Saxo
Numer Gadu-gadu: 3288286

Post autor: JoT_JoT »

No ładnie ujęte :) tak jak psize cheatoss :) Ford ma ten sam rozstaw ale trzeba przerabiąć :) Trzeba szukać od puga lub citroena

4x108 65,1mm ET 18-28 :) No i teraz ET głównie zalezy od szerokości opony żey to dobrze dobrać prze ET24 mam 185 z tyłu ładnie się całe chowa autko jest 5 osobwe :) i nie wystaje z przodu poza autko przy oponie 175 Rozmiar to maks 14" doradzam do silnika 1,1. Bo i tak do tych 14 najlepiej szukac oponek na dośc niskim profilu jeżeli nie chcesz za wiele stracić na mocy :) szuakć można na allegro i wszedzie indziej :)
Kiedyś mówili na niego Junior, zmieniło sie jednak wiele ...

[url=http://JoT_JoT.205.pl/]www.JoT_JoT.205.pl[/url]
ODPOWIEDZ