Poszukuje specjalisty od napawania i frezowania
Poszukuje specjalisty od napawania i frezowania
Witajcie.
jak w temacie poszukuje specjalisty co by mnie zregenerował wieloklin.
Kupiłem 405 Mi16x4 i tradycyjnie padł tam napęd na 4 koła . Miałem ją przerabiać na FWD ale 4x4 jest bardzo kuszące i być może dałoby sie to naprawić.
A wygląda to tak - ze skrzyni biegów wychodzi grubaśny wałek który ma na sobie drobniutki wieloklin i wchodzi do reduktora. No i ten wieloklin zarówno na tym wałku ze skrzyni jak i w reduktorze po prostu się zmielił.
Moze ktoś ma namiar do jakiegoś speca - bedę wdzięczny
Pozdrawiam
Krzysiek
jak w temacie poszukuje specjalisty co by mnie zregenerował wieloklin.
Kupiłem 405 Mi16x4 i tradycyjnie padł tam napęd na 4 koła . Miałem ją przerabiać na FWD ale 4x4 jest bardzo kuszące i być może dałoby sie to naprawić.
A wygląda to tak - ze skrzyni biegów wychodzi grubaśny wałek który ma na sobie drobniutki wieloklin i wchodzi do reduktora. No i ten wieloklin zarówno na tym wałku ze skrzyni jak i w reduktorze po prostu się zmielił.
Moze ktoś ma namiar do jakiegoś speca - bedę wdzięczny
Pozdrawiam
Krzysiek
Niestety nie mam rysunku technicznego - posiadam natomiast te części i moge zrobić dokładne zdjęcia i wysłać. Ale jakby co bede wdziecznymoralez pisze:mam znajomego w pile
on zakladl blokade mostu do swojego 4x4 i ma jakiegos frezera ktory przedluzal mu wieloklin na polosi wiec moge spytac czy to da rade tylko daj jakies wymiary albo najlepiej rysunek techniczny
- Pieraś
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: sprzedany
- Numer Gadu-gadu: 696324
i wlasnie dlatego psuje sie forum ...... ciete wypowiedzi itp.krzycho pisze:Znany jesteś z ciętych wypowiedzi ale w tym wypadku masz racje - chodzi i skrzynke rozdzielczą napędu a nie o reduktor.moralez pisze:reduktor ???
a moze masz jeszcze wajche z polozeniami 4x4 H i 4x4 L![]()
Szkoda tylko że nic nie wiesz o tym o czym był temat tego postu...
Pozdrawiam
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Nie, to jest egzemplarz który stał w starej miłosnej. Gość ściągnął go 1998 roku i miało być padnięte sprzęgło, w Polsce okazało się ze to tradycyjnie napęd 4x4. Próbowali to robic, potem próbowali przerobić go na FWD ale zapłacił 800 zł za skrzynie a tam nie ma 5 i R. I wtedy sie zdenerwował szczególnie że u niemców znalazł duzo nowszy i ten mi sprzedał. Cięzko w to wierzyć ale samochód jest absolutnie nie bity, 0% rdzy , na drzwiach nie ma luzów, tapicerka jak z salonu, po prostu wygląda bajecznie. Szczególnie za 2 tys.. Ma 148 tys. km (zweryfikowane przez PZMot),fabryczne alufelgi 15tki, ABS, el.szyby,central, szyberdach , lusterka, podgrzewane fotele, przyciemniane i to mocno ale przez fabryke szyby i żeby było lepiej to wszystko działa bez zarzutu, fabryczne tłumiki na których ledwo co rdzawe naloty są. A do tego fabryczne ospojlerowanie Mi16 z tym bajeranckim skrzydłem na tylniej klapie. Za 4 tys. nie znalazłem 405 w takim stanie jak ta .Piweł pisze:PS. Krzycho, czy Twój to może taki egzemplarz co stał w komisie na Jerozolimskich zaraz przed Pruszkowem??
W odpowiednim czasie zapodam zdjecia żebyście zobaczyli że nie ściemniam
Pozdrawiam
Pod poniższym adresem umieściłem zdjęcia wielowypustu. Wałek ma ok. 5 cm średnicy.moralez pisze:to zrob zobaczymy co sie da zrobic
http://www.kontrolm.com/images/mi16x4/
Pozdrawiam
- Pieraś
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: sprzedany
- Numer Gadu-gadu: 696324
jak na moj gust ciezka sprawa dosc cienkie wg mnei sa te elementy by cos dospawac w jednym a ujac w drugim .... proponowalbym dowiedziec sie ile kosztuje zrobienie odlewu - nie mam pojecia czy drogo czy nie, to tylko pomysl
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
Też mnie sie tak wydaje ale po prostu aż zal 4litery sciska jakbym miał to wyrzucić. Swoja drogą to w tym samym elemencie jest jeszcze jeden wielowypust inaczej wykonany ( większe zęby ) i tamten podobno nigdy nie pada. Strasznie dali ciała Panowie Francuzy. Za to sam bym im wojne domową urządził...Pieraś pisze:jak na moj gust ciezka sprawa dosc cienkie wg mnei sa te elementy by cos dospawac w jednym a ujac w drugim .... proponowalbym dowiedziec sie ile kosztuje zrobienie odlewu - nie mam pojecia czy drogo czy nie, to tylko pomysl