Problemy z 3 biegiem....

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Nowy

Problemy z 3 biegiem....

Post autor: Nowy »

Witam jezdze pugiem 1.9 gti od kilku dni i mam maly problem. Moze ktos sie spotkal z czyms takim. Czasami wszytko jest oki wszytkie biegi wczodza a innym razem przy wrzucaniu 3-biegu zgrzyta lub przy redukowaniu z 4 na 3 i za jakis czas znowu jest ok. Ja zabardzo nie wiem co to moze byc ale moze ktos z z was bedzie w stanie mi pomoc. Z gory wielkie dzieki.Pozdrawiam.
Ćwikła

Post autor: Ćwikła »

A spróbuj podciagnąć troche linke od sprzegła
lukas

Post autor: lukas »

To jest na 100% synchronizator trzeciego biegu. Tez tak mialem i musialem pojechac do mechanika, nie jest to taka prosta sprawa bo trzeba wyjac skrzynie biegow i ja cala rozkrecic.
maJkeL

Post autor: maJkeL »

tak jak lukas napisal to synchronizator ci siadl ale wedlug mnie mozesz spokojnie jeszcze sobie pojezdzic :) jezeli zacznie zgrzytac juz zupelnie,przy kazdej zmianie biegow i cie to bedzie denerwowalo to jest pewien sposob zeby zgrzytu uniknac.w kilku samochodach mi juz synchronizator siadal i jak zgrzyta to poprostu ten bieg wzocam tak jak w starych ciezarowkach :) czyli najpierw na luz,puszczasz sprzeglo,lekka przygazowka(zawsze wystarczy doslownie lekkie musniecie gazu ale to musisz sam wyczuc) i razem ze wznoszącymi sie obrotami wzocasz bez zgrzytu trojeczke :) na poczatku moze ci kilka razy nie wyjsc ale pozniej jak juz troche pojezdzisz i ci bedzie wychodzic, to w nawyk ci wejdzie to przelaczanie i bieg zgrzytnie ci bardzooooo rzadko :D ja tak jezdze na codzien bo w pracy mam takie sprzety ze rece opadaja. :twisted: pozdrawiam

BTW sprawdz tez poziom oleju :D
lukas

Post autor: lukas »

tak jak maJkeL napisal, tyle ze pezy szybsej jezdzie albo przy jakims malym wyscigu bedzie zgrzytac... :(
Nowy

Post autor: Nowy »

Wielkie dzieki cos tam bede musial z tym zrobic :D ale narazie pusty jestem jak bede mial jakas kase to wtedy sie wybiore do jakiegos mechanika :wink:
ODPOWIEDZ