Problemy z 3 biegiem....
Problemy z 3 biegiem....
Witam jezdze pugiem 1.9 gti od kilku dni i mam maly problem. Moze ktos sie spotkal z czyms takim. Czasami wszytko jest oki wszytkie biegi wczodza a innym razem przy wrzucaniu 3-biegu zgrzyta lub przy redukowaniu z 4 na 3 i za jakis czas znowu jest ok. Ja zabardzo nie wiem co to moze byc ale moze ktos z z was bedzie w stanie mi pomoc. Z gory wielkie dzieki.Pozdrawiam.
tak jak lukas napisal to synchronizator ci siadl ale wedlug mnie mozesz spokojnie jeszcze sobie pojezdzic jezeli zacznie zgrzytac juz zupelnie,przy kazdej zmianie biegow i cie to bedzie denerwowalo to jest pewien sposob zeby zgrzytu uniknac.w kilku samochodach mi juz synchronizator siadal i jak zgrzyta to poprostu ten bieg wzocam tak jak w starych ciezarowkach czyli najpierw na luz,puszczasz sprzeglo,lekka przygazowka(zawsze wystarczy doslownie lekkie musniecie gazu ale to musisz sam wyczuc) i razem ze wznoszącymi sie obrotami wzocasz bez zgrzytu trojeczke na poczatku moze ci kilka razy nie wyjsc ale pozniej jak juz troche pojezdzisz i ci bedzie wychodzic, to w nawyk ci wejdzie to przelaczanie i bieg zgrzytnie ci bardzooooo rzadko ja tak jezdze na codzien bo w pracy mam takie sprzety ze rece opadaja. pozdrawiam
BTW sprawdz tez poziom oleju
BTW sprawdz tez poziom oleju