Wymiana półosi w dieslu
- Pagi
- Maniak
- Posiadany PUG: był 205 1.9D '92
- Numer Gadu-gadu: 35314
- Kontakt:
Wymiana półosi w dieslu
Witajcie,
Czy ze zmianą półośki (prawej, dłuższej w dieslu) sa jakies problemy, czy raczej grzecznie i spokojnie wyszstko da sie zrobic?
Jutro chce sie za to zabrac, takze jak macie jqakies pomysly, co mnie moze spotkac to piszcie
Dzieki i pozdrawiam!
Czy ze zmianą półośki (prawej, dłuższej w dieslu) sa jakies problemy, czy raczej grzecznie i spokojnie wyszstko da sie zrobic?
Jutro chce sie za to zabrac, takze jak macie jqakies pomysly, co mnie moze spotkac to piszcie
Dzieki i pozdrawiam!
Peugeot 205 1,9D '92 - pierwsza miłość...
- blaszka
- Peugeot 205 Master
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
POPUSZCZASZ ŚRUBY KOŁA
ODKRECASZ NAKRĘTKE PÓŁOSI NA PIASCIE
PODNOSISZ NA LEWARKU AUTO
ODKRECASZ KOŁO
SPUSZCZASZ OLEJ ZE SKRZYNI
ODKRECASZ SWORZEN WAHACZA
WYJMUJESZ SWORZEN WAHACZA Z GNIAZDA PIASTY
ODKRECASZ 2 NAKRETKI NA KLUCZYK 10 PRZY MOCOWANIU PODPORY PÓŁOSI
WYJMUJESZ PÓŁOS I WKŁADASZ NOWĄ
RESZTE TAK JAK WYZEJ TYLKO W ODWROTNEJ KOLEJNOSCI
OGÓLNIE PÓŁ GODZ DO 45MIN ROBOTY
ODKRECASZ NAKRĘTKE PÓŁOSI NA PIASCIE
PODNOSISZ NA LEWARKU AUTO
ODKRECASZ KOŁO
SPUSZCZASZ OLEJ ZE SKRZYNI
ODKRECASZ SWORZEN WAHACZA
WYJMUJESZ SWORZEN WAHACZA Z GNIAZDA PIASTY
ODKRECASZ 2 NAKRETKI NA KLUCZYK 10 PRZY MOCOWANIU PODPORY PÓŁOSI
WYJMUJESZ PÓŁOS I WKŁADASZ NOWĄ
RESZTE TAK JAK WYZEJ TYLKO W ODWROTNEJ KOLEJNOSCI
Ostatnio zmieniony 02 gru pt, 2005 2:54 pm przez blaszka, łącznie zmieniany 2 razy.
- JoT_JoT
- Moderator
- Posiadany PUG: był 205 Junior Exlusive Obecnie Saxo
- Numer Gadu-gadu: 3288286
blaszka pisze:
Optymista No jak sie ktoś zna i to robił już to pewnie tak Tobie zajmie to nieco dłuzej no i akurat prawa jest to trudniejszy orzech do zgryzienia bo jest dłuższa i mocowana do silnika Ale poradzisz sobie
Dobra a teraz moje pytanie gdzie kupiłeś(regenerowałeś) półoś ile dałeś
Kiedyś mówili na niego Junior, zmieniło sie jednak wiele ...
[url=http://JoT_JoT.205.pl/]www.JoT_JoT.205.pl[/url]
[url=http://JoT_JoT.205.pl/]www.JoT_JoT.205.pl[/url]
Uszczelniacz napewno warto nowy.
Nakrętki w podporze to chyba 11 a nie 10.
Przyda się młotek i jakiś "przecinak" do wybicia z podpory i dobry klucz do nakrętki półosi w piaście - i raczej nie na lewarku
Może się przydać druga osoba która wciśnie hamulec.
Blaszka - 30-45min niezły czas podałeś dla kogoś kto się będzie pierwszy raz wymieniał
Swoją drogą takie czasy macie w serwisie? Ciekawe ile klient płaci za te pół godziny
Nakrętki w podporze to chyba 11 a nie 10.
Przyda się młotek i jakiś "przecinak" do wybicia z podpory i dobry klucz do nakrętki półosi w piaście - i raczej nie na lewarku
Może się przydać druga osoba która wciśnie hamulec.
Blaszka - 30-45min niezły czas podałeś dla kogoś kto się będzie pierwszy raz wymieniał
Swoją drogą takie czasy macie w serwisie? Ciekawe ile klient płaci za te pół godziny
501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne
wszystko się da!!
Ja "na lewarku" zamontowałem dwa silniki - jak??
Chodziło mi o odkręcenie nakrętki półosi - bezpieczniej poprostu...
Ja "na lewarku" zamontowałem dwa silniki - jak??
Chodziło mi o odkręcenie nakrętki półosi - bezpieczniej poprostu...
501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne
- Pagi
- Maniak
- Kontakt:
a nie mozna poluzowac jak jeszcze stoi na kolach? Przeciez w feldze jest chyba dziura na piaste? Chyba ze cos mi sie pokickalo...
Mi ogolnie chodzilo czy jest to do zrobienia w warunkach garazowych z narzedziami ale bez doswiadczenia Nie bede tego robil na wyscigi
JoT_JoT - jeszcze nie kupilem, zowilem na jutro w InterCarsie w Kielcach, kosztuje tam 360zł (regenerowana z roczną gwarancją) - 30% znizki i - 83 zł za starą. Wychodzi 194zł.
Mi ogolnie chodzilo czy jest to do zrobienia w warunkach garazowych z narzedziami ale bez doswiadczenia Nie bede tego robil na wyscigi
JoT_JoT - jeszcze nie kupilem, zowilem na jutro w InterCarsie w Kielcach, kosztuje tam 360zł (regenerowana z roczną gwarancją) - 30% znizki i - 83 zł za starą. Wychodzi 194zł.
Najlepiej jest to odkręcić wałśnie jak stoi!!!
Potem największy problem to chyba spuszczenie oleju i wybicie z podpory
Co do Intercarsu; przedwczoraj nabyłem wałśnie taką samą półoś ceny jak piszesz z jednym wyjątkiem - jeśli mówimy o zniżce 30525 to jest 20% i ostatecznie półoś kosztuje 230pln
Czyżbyś miał lepsze zniżki
Potem największy problem to chyba spuszczenie oleju i wybicie z podpory
Co do Intercarsu; przedwczoraj nabyłem wałśnie taką samą półoś ceny jak piszesz z jednym wyjątkiem - jeśli mówimy o zniżce 30525 to jest 20% i ostatecznie półoś kosztuje 230pln
Czyżbyś miał lepsze zniżki
- Pagi
- Maniak
- Kontakt:
hmmm... nie mam lepszych znizek, sugerowalem sie tym co tutaj napisano: http://forum.peugeot205.pl/viewtopic.ph ... ight=30525
A co do oleju to czemu maja byc problemy z jego spuszczeniem ? PRzejade sie troche rano przed robota to latwiej bedzie spuscic cieply olej...
A co do oleju to czemu maja byc problemy z jego spuszczeniem ? PRzejade sie troche rano przed robota to latwiej bedzie spuscic cieply olej...