ale samochód nie jest w najlepszej kondycji...
jestem szczęśliwym posiadaczem ekonomicznego dieselka 1,8 peugeot 205 GLD rocznik 86....niestety mój rówieśnik jest w dużo gorszym stanie niż ja po imprezie hehe
mam dylemat bo zastanawiam się czy opłaca mi się go remontować czy może sprzedać go (powiedzcie ile mógłbym za niego wziąśc)? i kupić jakiegoś 3 drzwiowego lewka również dieselka
w staruszku trzeba by było wymienić przednie łożyska, amory....z czasem pójdzie i przekładnia (wałek wymieniłem sam z czego jestem dumny...pierwsza moja naprawa samodzielna w tym samochodzie) ale widziałem że ten słupek z ząbkami jest całkowicie wyrobiony bo jakiś poj*** mechanik nie przykręcił dobrze wałka i świechtał aż się całkowicie wyrobił on i ten słupek..dowiedziałem się że niestety słupka się nie da samego wymienić..a koszt nowej przekładni jest olbrzymi
ponadto......samochodzik ostatnio mega żre olej...dapcze gaz a za mną niczym zasłona dymna mega kita dymu, mechanik mówił że to uszczelka pod głowicą pusciła...znowu dużo grzebania i koszty
*w następnej kolejce do remontu stoi lejąca chłodnica
*fotel kierowcy ale z tym bym sobiue już sam poradził...
no właśnie troche sie tego uzbierało.....obawiam sie że nawet jeśli chciałbym sprzedać tego staruszka lewka to nie wziłąłbym więcej jak 1500 a może i to nie...
może ktoś by mnie poprowadził jak odremontować i czy sie opyla mojego lewka prosze sam sobie nie poradze a jeśli nie to jaką wersję wybrać bym nie musiał dużo dopłacić...wersję również diesel ale 3 drzwiowy i (heh mało awaryjny ale to mażenie) pozdro z góry dzięki
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)