PROBLEM ZE WSKAŹNIKIEM PALIWA

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Awatar użytkownika
Pagi
Maniak
Posiadany PUG: był 205 1.9D '92
Numer Gadu-gadu: 35314
Kontakt:

Post autor: Pagi »

Poczekaj PRzemas moze cos koledzy od GTI powiedza, gdzie jakie kabelki, w ktorej kostce. Ja tam bym toto wybebeszyl z baku i poogladal :) wiele roboty nie ma.
Peugeot 205 1,9D '92 - pierwsza miłość...
Przemas

Post autor: Przemas »

spoko :D pogoda mnie nie zacheca do roboty :D
przyjzalem sie dokladniej temu wskaznikowi nad paliwem i jest tam napis "BAR" czyli cisnienie- oleju. Dziala jak chce raz dziala raz nie. Mialem w R19 wskaznik poziomu oleju, ktory oczywista dzialal tylko przy zgaszonym motorze a tu praktycznie zaden nie dziala. Temperatura wody tylko do pewnego momentu ( niewierze ze osiaga tylko 70stopni) i ten jeszcze jeden (bog wie do czego:) ktory tez rosnie tylko kawaleczek i stop (nic nie wiem!! ale wstyd nie?? hahaha) Najbardziej wkurwi...ja mnie mechanicy ktorzy nie chca tego tknac bo....... nie chca sie brudzic.
Jeszcze raz dzieki
Awatar użytkownika
Pagi
Maniak
Kontakt:

Ten 4-ty to byla chyba temp. oleju.

Moze jednak masz problemy w samym liczniku? Brak jakiejs masy albo cos... skoro fiksuja wszystkie wskazniki...

Przyjedz do Wroclawia to naprawimy :)
Awatar użytkownika
NMike
Uzalezniony
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: NMike »

Ja miałem problemy, wymieniłem na nowy i jest ok :D
Jakby ktoś potrzebował, to mam jeszcze jeden czujnik poziomu...
Peugeot 205 1,6 GTi :-)
Przemas

Wroclaw hmmm dla mnie to nie problem. Jezeli tylko jest taka mozliwosc i znasz sie na tym to mozemy sie ustawic, a jakbys wiedzial gdzie we Wrocku moge podniesc belke o jeden zabek (siedzi niestety za nisko) to byloby bomba!!! (i podaj mi cene:)
Pzdr P
Awatar użytkownika
Pagi
Maniak
Kontakt:

Przemas, a fiksuja tylko wskazniki czy z lampkami tez dzieje sie cos dziwnego?
Wiesz, nie czuje sie az tak mocny w tym temacie zeby przyciagnac Cie tutaj i okaze sie ze nic z tego.
Zacznij od sprawdzenia samemu. Wyjmij czujnik na wierzch i poruszasz sobie chociazby plywakiem, zobaczysz czy wtedy tez szaleje wskaznik... Poozniej ja bym sprawdzil tak jak pisalem Ci na poczatku czy zwierajac kabelki se zoba zapala sie rezerwa i wychyla wskaznik na max...

Co do belki to na szeczcie swojej nie musialem jeszcze robic. A jak przyjdzie co do czego to mam w swoich rodznnych stronach pod kielcami goscia co zajmuje sie belkami za przyzwoite pieniazki.
Przemas

spoko, jestem wkor...ony bo dzisiaj mi wogole nie odpalil. Posprawdzam to jak tylko bede mial chwilke bo narazie nie mam czym do pracy jezdzic a mechanicy od siedmiu bolesci nie chca sie za to brac. Moze troche odbiegne od tematu ale tylko na chwilke. Czy z tym odpalaniem to taka normalna sprawa czy jest to do zrobienia. Czytalem forum ale roznie pisza
Awatar użytkownika
Pagi
Maniak
Kontakt:

W benzyniaku moze byc wiele powodow... zaloz najlepiej nowy topic i opisz dokladnie co sie dzieje...
Awatar użytkownika
przemo
Junior
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: przemo »

Przemas pisze:spoko :D pogoda mnie nie zacheca do roboty :D
przyjzalem sie dokladniej temu wskaznikowi nad paliwem i jest tam napis "BAR" czyli cisnienie- oleju. Dziala jak chce raz dziala raz nie. Mialem w R19 wskaznik poziomu oleju, ktory oczywista dzialal tylko przy zgaszonym motorze a tu praktycznie zaden nie dziala. Temperatura wody tylko do pewnego momentu ( niewierze ze osiaga tylko 70stopni) i ten jeszcze jeden (bog wie do czego:) ktory tez rosnie tylko kawaleczek i stop (nic nie wiem!! ale wstyd nie?? hahaha) Najbardziej wkurwi...ja mnie mechanicy ktorzy nie chca tego tknac bo....... nie chca sie brudzic.
Jeszcze raz dzieki
Sprawdz kabel "masowy" ktory dochodzi do licznika.Brak masy powoduje niewlasciwe wskazania kontrolek ;) Pozdro
205 1.9 D - kupa dymu i smrodu ale pedzi do przodu ;P
p.s. nie drażnij lwa
http://www.przemo.205.pl
ODPOWIEDZ