przednie halogeny
- sekator
- Maniak
- Posiadany PUG: RADON Jelous, 1,9gti, Cupra Ateca, KIA Sorento'15 .. dosłownie "było" 1,3rallye :-(
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
przednie halogeny
Byłem wczoraj na KJS w Łodzi i gość na BK przyczepił się do halogenów w dokładce, że zapalają się razem długimi w reflektorach. Nie przyjmował moich wyjaśnień, że są podłączone pod oryginalne kostki i tak już musi być! Jak to regulują polskie przepisy?
Z tego co wiem to przepisy pozwalaja na 1 dodtkowa pare swiatel drogowych wiec powinien spadac na drzewo albo sobie przeczytac kodeks.
Jesli sa to swiatla przeciwmgielne to musza miec osobny wlacznik.
Jesli sa to swiatla przeciwmgielne to musza miec osobny wlacznik.
Peugeot 205 GRIFFE Sliczny zielony i z sercem lwa
Project GRIFFE ??????? - ??.??.0?
Galeryjka http://gti.peugeot205.pl/gallery/przecinak
Project GRIFFE ??????? - ??.??.0?
Galeryjka http://gti.peugeot205.pl/gallery/przecinak
mam XSa i halogeny (dalekosiężne) są spięte z długimi tak jak piszesz. Przed rejestrowaniem go dowiadywałem się o to na stacji diagnostycznej, w nauce jazdy i w drogówce - i wszędzie odpowiedź była taka sama - tak może być Problem by był jakbyś miał je spięte ze światłami mijania... A przy takiej opcji jak jest fabrycznie to nie ma szans na to, że oślepisz jadących z naprzeciwka, bo wtedy i tak musisz wyłączyć światła drogowe.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Jasne że tak może być - możliwe że nawet tak musi być!
To są światła dalekosiężne/drogowe a koleś widocznie nawet nie ma pojęcia że takie istnieją a może pomylił puga z Polonezem
Jak ten gość zdobył stosowne uprawnienia....
Swoją drogą jechałem kiedyś autem ze światłami dziennymi i miałem kontrolę policyjną.
Tak się składa, że wesem produkuje w tych samych obudowach zarówno lampy halogenowe(p.mgielne i drogowe) i zwykłe dzienne(żarówka 21W)
Pół godziny kłóciłem się o to jakie to są lampy... policjant twierdził uparcie że to halogeny.......
To są światła dalekosiężne/drogowe a koleś widocznie nawet nie ma pojęcia że takie istnieją a może pomylił puga z Polonezem
Jak ten gość zdobył stosowne uprawnienia....
Swoją drogą jechałem kiedyś autem ze światłami dziennymi i miałem kontrolę policyjną.
Tak się składa, że wesem produkuje w tych samych obudowach zarówno lampy halogenowe(p.mgielne i drogowe) i zwykłe dzienne(żarówka 21W)
Pół godziny kłóciłem się o to jakie to są lampy... policjant twierdził uparcie że to halogeny.......
501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne
-
- Nowicjusz
- Numer Gadu-gadu: 0
Witam. Sprawa jest porsta jesli macie problem z policjantem ktory nie chce uwierzyc ze swiatla sa np dzienne a nie dalekosiezne. Na kloszu takiej lapmy jest zawsze znak homologacyjny mowiacy o tym co to za lampa. Halogeny maja inne oznaczenie, dalekosiezne inne a dzienne inne. Oznaczenia te mozna znalezc w kodeksie drogowym.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Peugeot 205 CTI 1.9 - bylo, teraz szukam GTI