umiejscowienie filtra paliwa
- grzechuuu205
- Maniak
- Posiadany PUG: 1.9 GTI XU9JAZ
- Numer Gadu-gadu: 2800082
umiejscowienie filtra paliwa
Witam wszystkich!
Mam pytanko, kumpel kupił filtr paliwa ale nie jest mu potrzebny i odda mi go za 10zł. (filtr kupił do Citroena AX 1.0 - wiec ten sam silnik parwie) i mam pytaniue, gdzie jest ten filtr paliwa... oraz czy trzeba go wymieniac? (jakie sa skutki np jezdrzeniu na brudnym filtrze...)
Mam pytanko, kumpel kupił filtr paliwa ale nie jest mu potrzebny i odda mi go za 10zł. (filtr kupił do Citroena AX 1.0 - wiec ten sam silnik parwie) i mam pytaniue, gdzie jest ten filtr paliwa... oraz czy trzeba go wymieniac? (jakie sa skutki np jezdrzeniu na brudnym filtrze...)
- woocash
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 ph1 1984 GR
- Numer Gadu-gadu: 9752783
z moich licznych kanałowych obserwacji wynika, że filtr znajduje się pod bakiem ![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
to znaczy dallleeeko od silnika, potem już ida tylko przewody, ale czy tak jest w kazdym silniku, tego nie wiem![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
poza tym, to jak filtr jest zapchany.. no to wiadomo, że ciśnienie paliwa może spaść... tylko że .. hmm z tego co wiem, to w przypadku silników z wtryskiem w baku znajduje sie tez pompa paliwa...
![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
to znaczy dallleeeko od silnika, potem już ida tylko przewody, ale czy tak jest w kazdym silniku, tego nie wiem
![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
poza tym, to jak filtr jest zapchany.. no to wiadomo, że ciśnienie paliwa może spaść... tylko że .. hmm z tego co wiem, to w przypadku silników z wtryskiem w baku znajduje sie tez pompa paliwa...
Najaktywniejszy w dziale: Stare forum techniczne
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
- Pieraś
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: sprzedany
- Numer Gadu-gadu: 696324
umiejscowiony pionowo i z gory wychodzi wezyk - dluzsza puszka taka (jak sie nie myle)
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
- grzechuuu205
- Maniak
- Posiadany PUG: 1.9 GTI XU9JAZ
- Numer Gadu-gadu: 2800082
na przedniej grodzi? (sory za pytanie, ale co to jest ta gródź? (kumpel w AXsie mówi ze ma go blisko baku, i i sie tez wydaje ze gdzies tam jest. a jak juz go znajde - to zeb go wyminic to poprosyu zdjąc wężyki i włozyc je do nowego filtra? (czy nie bedzie leciec paliwo? ) jak to jest wszystko? pomóżcie nie doświadczonemu ![Razz :P](./images/smilies/tongue.gif)
![Razz :P](./images/smilies/tongue.gif)