wymiana silnika 1.9 na 1.6 ????
wymiana silnika 1.9 na 1.6 ????
...mam pytanie , czy silnik 1.6 90KM z 93r z XS-a (taki jak w 405) "wejdzie" bez zadnych przeróbek do GTI z 91r 1.9 130KM (bo jest do wymiany-pekaja panewki na wale) - chyba że ktoś by chciał 205 GTI z 91r z takim silnikiem...ABS,półskóra itp...z góry dzięki za odp
...ten GTI 1.9 nie jest mój , ktos jest zainteresowany silnikiem z mojego XS-a 1.6 93(uszkodzony przód) i dlatego sie pytam aby mu "problemów" nie przysparzać ...i rozważa jeszcze zamiane za moje inne autka...i dlatego się pytam , moze by ktoś GTI chciał i by sobie silniczek zrobił (w styczniu postaram sie zwieżć z Niemiec silnik 1.9 lub 2.0 i może sam zamontuje
) właściciel autko wycenił na 2500zł...
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
- sekator
- Maniak
- Posiadany PUG: RADON Jelous, 1,9gti, Cupra Ateca, KIA Sorento'15 .. dosłownie "było" 1,3rallye :-(
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
jeżeli reszta silnika jest w jako takim stanie, choć wątpię to może żeby przedłużyć jego żywot wystarczy same panewki wymienić, bez rozbierania całego motoru. Pytałem się ostatnio o ceny panewek i nie jest to taka droga sprawa.
a o samochód zapytałem się przy okazji, przydałby się jakiś na części![Very Happy :D](./images/smilies/grin.gif)
a o samochód zapytałem się przy okazji, przydałby się jakiś na części
![Very Happy :D](./images/smilies/grin.gif)
http://www.mplenergy.pl/ - akumulatory przemysłowe VRLA: AGM, żelowe oraz źródła energii odnawialnej