witam jest taka sprawa morze mi pomorzecie 3 miechy tem moja siostra postanowila wymienic pierscieni w 205 silnik 1.9 gti 8 zaworow no i tak jej męski narząd płciowy wymienil te pierscienie ze kolo od rozrzadu sie urwalo cala glowice robilem od nowa ale mam problem moze to z rozrzadem bo ustawiam pierwszy tlok w gorze i krzywki tez w goze jest kompresia iskra tez no i paliwo podaje az smierdzi a on nie chce palic. Pytanko czy te silniki sa bezkolizyjne?? bo czy tak czy inaczej ustawiajac rozrzad to ni huja nic sie nie blokuje no i bez paska to samo o co chodzi z tym bo po 2 dniach zglupialem. moze rozrzad ustawia sie niedosc ze na znaki to dodatkowo jakos do systemu wtrysku benzyny tak jak w temprch 8 zaw na 2 walkach 2 litry kiedys tak mialem terz dni sie meczylem. prosze doradz mi cos.
panowie powiem po swojemu na znakach 2 i 3 tłok jest w dole(2 srodkowe) i powiedzmy ze mamy ustawione na znakach to 1 pelny obrot kola w glowcy to 2 obroty kola na wale, jesli od momentu gdy bylo na znakach przekrecimy 2 razy walem to znaki powinny sie zgodzic. wiem ze po chinsku napisalem