Jeżeli chodzi o mnie to mam wielce mieszane uczucia co do tego typu sprzętu chociaz z wyjątkami

. Napewno firmy GMS nie mozna wyliczac razem z alphardem czy boschmannem. Mam testy niektórych zestawów głosnikowych tej firmy i wypadają naprawde dobrze na tle tych europejskich. Mialem kiedys wzmacniacz boschmana i bylem z niego bardzo zadowolony ale o niektorych wyrobach slyszalem przeciwne opinie. Prawda jest taka że co dobre zazwyczaj ma swoją cene, produkty alpharda są tanie i nie mozna od nich wymagac zbyt wiele. Ariel napisał że gra nawet lepiej od niejednego Magnata czy JBLa i zgodze sie z tym, bo wiekszosc wyrobow tych marek to nic specjalnego, zwykła masówka do hipermarketów. Cena też jest porownywalna do wyrobów alpharda. Ale nawet tez gorsze marki europejskie mają "cos" w swojej ofercie naprawde wysokiej klasy. Niektore firmy jak np. wymieniony DLS raczej nie psuje sobie opini tanszymi wyrobami tylko wszystko utrzymuje raczej w wyzszej sferze do ktorej najlepszy alphard nie ma szans sie dostac.
Sam nie za bardzo mam kase i korzystam raczej z tych tańszych produktów ale w tym roku robie gruntowną przebudowe sprzętu i nie bedzie juz zadnej lipy
Duzo zalezy tez kto co chce osiągnąc i jakie ma upodobania, ja biorąc pod uwage ze bylem zadowolony pare lat temu z tuby mac audio czy np. w tamtym sezonie z JBLow, teraz wolalbym nie miec wogóle suba jezeli mialbym miec cos takiego.
Subwoofer za taką cene nie gra tylko tłucze, tego nie mozna do niczego porownac, kiedys mi sie takie cos podobalo CSSSS-BUM, ale gusta sie zmieniaja.
Dobrze zamontowany zestaw komponentowy ceniącej sie firmy zagra naprawde świetnie, jak wsiadłem do kolegi ktory własnie takie cos posiada to sie złapalem za głowe ile jaka piosenka ma dzwiękow o ktorych ja nie mialem pojęcia wczesniej, skad tyle basu?przeciez on nie ma suba!
Takie jest moje zdanie ale to chyba kwestia gustu i upodobań, no i oczywiście kasy, chociaz gdybym od poczatku postawil na bardzo dobre produkty to chyba lepiej bym na tym wyszedl
A jeszcze w sprawie nagłosnienia auta wujka Ryby no to napewno robi wrazenie odsłuchowe bo jest głosno ale z czystoscią i prawidlową sceną to nie ma zbyt wiele wspolnego niestety, scenę tworzą głosniki z przodu, zeby pozwolic sobie na jakiekolwiek głosniki w innej czesci auta(pomijajac suba) trzeba miec niesamowite doswiadczenie i sprzet pomiarowy, bo inaczej wszystko sie zepsuje a nie polepszy.
POZDRAWIAM