Na gazie zżera na benzynie nie
Na gazie zżera na benzynie nie
Na gazie połyka płyn chłodniczy jak smok na benzynie raczej nie. Możliwe? Jeśli tak to dlaczego? <mam nadzieje ze mozliwe i wyp..ole ten gaz jak najdalej od mojego auta. Mądrzejsi pomóżcie!!
- szmergiel
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 0
no to chyba trafna diagnoza. choć tam cały czas krąży płyn, na bęzynie też. no ale gazu nie łyka wtedy. membrany pękają i nie ma co sie gazu czepiać. i go wywalać JAK NAJDALEJ. jak ci strzeli membrana <jeśli taką masz> w pompie bęzynowej i ci bęzyna zacznie do karteru cieknąć i olej rozcięczać to co...bęzyne wywalisz??
- Sebek
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
- Kontakt:
jakis przewód pewnie walnął! Chyba że coś robiłeś i spuszczałeś płyn to potem jak zalewasz nowy i kawałek sie przejedziesz to musisz dolać ale chyba to raczej nie to. Co do gazu to musisz mieć odpowiednia ilosc płyny chłodzącego bo jeśli nie to zamarznie
Audi A4 Avant
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Właśnie chodzi mi o to czy jeżeli cos sie zepsuje w reduktorze <na przykład membrana> to czy może byc taki objaw? Woda jest wtedy spalana razem z gazem? Gaz i tak chce wyrzucić bo nie jeżdże za wiele autem a gazu pali 14 benzyny 8 co przy dzisiejszych cenach wychodzi mniej wiecej jednakowo. Mam starą instalacje a chyba nie ma sensu już pakować sie w nową.
- szmergiel
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 0
stary, ty jedz z ta instalacja na regulacje i przeglad. jak moze ci 6 litrów więcej palic gazu niż bezyny?? max 2 litry różnicy.cos masz zkichane.nie wiem co to za instalacja ale TAK NIE POWINNO BYĆ!!to i reduktor ci zrobia. zaraz. jak masz reduktor nieszczelny to stad takie spalanie. no łyka gaz z płynem, zdrowe to nie jest a i zeby cokolwiek wydusić z silnika więcej gazu idzie. tak łatwo to gazu nie wywalisz, jak masz wbity w papiery to twoje autko jest z nim ozenione dożywotnio <zrobili tak by ukrócić handel uzywanymi instalacjami>. pozdro!!