Wymieniłem Kata :)

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Mario

Wymieniłem Kata :)

Post autor: Mario »

Pisałem wcześniej o moich problemach, m.in. o tym że mam walnietego kata, słabo autko przyspiesza, a v-max spadł do 140 km/h...... :evil:
Teraz autko wymiata :twisted: Co zrobiłem !? Wymieniłem kata na metalowy, inny tłumik końcowy coś ala seria ale trochę głośniej chodzi :twisted: a potem przyszła kolej na świece i przewody :twisted: i co ? ? ? jak dzisiaj wsiadłem to mało co się nie zabiłem :D Mój Pug od 2500 obr do ponad 6000 obr eksploduje jak z katapulty :D :D :D Pozdrawiam, a mam dobrego mechanika, może nie jest tani ale tylko dwa razy u niego byłem za każdym razem, moje autko jeździ lepiej jak od niego wyjadę, powiem tyle zakład jest w Warszawie i jak ktoś jest zainteresowany to podam tel. Gość jak mało kto zna się na uładach wtryskowych i gaźnikach, jeśli macie problemy z obrotami lub inne tego typu rzeczy to polecam się tam wybrać . :D
milo

Post autor: milo »

a instalacje LPG ustawi ?? (obroty)
Mario

Niestety, nie ale ja tez na początku myślałem że to wszystko przez gaz, bo sam niedawno zakładałem, a okazało się że dwa przewody były walnięte i świece zapaskudzone, a jakie ty masz kłopoty ? Bo ja po wymianie świec i przewodów pojechałem na ustawienie LPG (do zakładu w którym zakładałem LPG) i wymiata :D
milo

no kłopotów, po wymianie prarownika to już prawie nie mam, tylko obroty ustawione są na czuja i chce wyregulować, a nie ja zakładałem LPG, tylko poprzedni własciciel, wiec nie wiem gdzie i szukam kto ustawi.
Mario

Możesz podjechać do firmy Alba - Gas, tam gdzie ja zakładałem, to za niewielką opłatą Ci wyregulują :) Fiarma znajduje się na ul. Prymasa Tysiąclecia 83 nr tel. 862 48 64 :) Pozdr. Mój po regulacji pali 9 litrów gazu, a wcale go nie oszczędzam :twisted:
Ostatnio zmieniony 21 lut sob, 2004 12:05 am przez Mario, łącznie zmieniany 1 raz.
milo

tak zrobie, dzięki za informacje. A z ciekawosci... ile taka regulacja ? ze 40 zeta coś nie ?
Globus205

Post autor: Globus205 »

napisz ile zapłaciłeś za taki metaliczny katalizator bo u mnie to koszt ok 300zł z nierdzweki??
Mario

Witam, zapłaciłem 400 zł wiesz Warszawka, ale jak wspomniałem autko chodzi suuupppppeeeeeerrrrrr :D gazu pali mi 9 litrów :D Można pojeździć 8)
Mav309
Uzalezniony
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: Mav309 »

Mario pisze:Witam, zapłaciłem 400 zł wiesz Warszawka, ale jak wspomniałem autko chodzi suuupppppeeeeeerrrrrr :D gazu pali mi 9 litrów :D Można pojeździć 8)
Pali ci coraz wiecej...ostatnio bylo 8siem :D
P309 GTI 1.9 "Rallye"
F126 P 0.6 "Blue Thunder"
Mario

Tak, masz rację wcześniej palił mi 8 litrów gazu, (to był pierwszy miesiąc po założeniu LPG) ale teraz po wymianie katalizatora i regulacji spalania spala litr wiecej, ale lepiej przyspiesza 8)
Mav309
Uzalezniony
Kontakt:

Mario pisze:Tak, masz rację wcześniej palił mi 8 litrów gazu, (to był pierwszy miesiąc po założeniu LPG) ale teraz po wymianie katalizatora i regulacji spalania spala litr wiecej, ale lepiej przyspiesza 8)
Mi zima pali w miescie 13-14
latem 11-12 a na trasie to 9-10 przy spokojnej jezdzie
P309 GTI 1.9 "Rallye"
Globus205

Post autor: Globus205 »

a mi wpierdziela 10l benzyny i byłem juz u 3 mechaników i mi powiedzieli ze to norma a ja jezdze nie przekraczajac 3 tys obr i pali 10 od jakiegos tygodnia tak mam dławi sie na wolnych jak jest zimny jak sie zagrzeje to troszke mniej i pali duuu zop za duzo - swiece okopcone na czarno co to moze byc bo mnie szlak trafi chyba jak nastepny mechanik mi powie ze to w normie :wink:
Mav309
Uzalezniony
Kontakt:

Globus205 pisze:a mi wpierdziela 10l benzyny i byłem juz u 3 mechaników i mi powiedzieli ze to norma a ja jezdze nie przekraczajac 3 tys obr i pali 10 od jakiegos tygodnia tak mam dławi sie na wolnych jak jest zimny jak sie zagrzeje to troszke mniej i pali duuu zop za duzo - swiece okopcone na czarno co to moze byc bo mnie szlak trafi chyba jak nastepny mechanik mi powie ze to w normie :wink:
Jak okopcone to zbyt bogata mieszanke masz...
P309 GTI 1.9 "Rallye"
Awatar użytkownika
TOMBIKE
Uzalezniony

Post autor: TOMBIKE »

u mnie to samo tyle ze pali 14, powiedzieli że jest zima i to w normie :x ściemniacze
Awatar użytkownika
NMike
Uzalezniony

fhg

Post autor: NMike »

A masz instalację gazową??

Może moduł zapłonowy, albo przepływomierz... 8)
Peugeot 205 1,6 GTi :-)
ODPOWIEDZ