Pytam z czystej ciekawości, bo nie wiem na jaką cholerę zamontowano to coś. To jest czarne wybrzuszenie umiejscowione koło lampki w podsufitce, taka nieduża półkula. Gdy to rozebrałem to w środku były jakieś elementy elektroniczne. Kiedyś jeden z taksiarzy powiedzial mi z całą powagą, że w jego 405-tce to był czujnik wychwytujący sygnał z pilota orginalnego centralnego zamka. Na czujnik mi to nie wygląda, ale na elektronice słabo się znam. Może ktoś wie co to jest?
jest to czujnik do fabrycznego pilota, fabryczny czujnik, ten plastik ma tez fabryczne miejsce na ten czujnik i fabryczna DZIURE na ta polkule... wszystko jest fabryczne =]
Dzięki chłopaki za megaszybką odpowiedź. Będę uważał w takim razie na "oko Halla 3000"
Cheatoss nie martw się ja też nie mam pilota i tak naprawdę nie wiem czy ktokoliwek ma fabrycznego pilota do tego, bo kogo bym nie zapytał co to za "oko Halla" to nikt nie wiedział, a drzwi otwierał zwyczajnie kluczykiem.
Mojej siostrze w foreverze oko Halla sprawuje się dobrze - niestety juz tylko jeden pilot..
501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne
Tomek a nie orientujesz się czy jak dokupię pilota do centrala to będzie on działał bez problemów, czy też trzeba będzie wymienić również to urządzenie sterujące?
To jest tak jak pisza powyzej. Jest to odbiornik podczerwieni do fabrycznego pilota.Moze niektorzy sie zdziwia ale francuzi montuja alarmy na podczeriwn.By go wlaczyc trzeba trafic dioda z pilota w to cudo. Jak sa szyby brudne lub szron to jest niezla zabawa.
Skoro to jest na podczerwień, to z jakiej odległości trzeba celować, bo np:. w telefonach, czy komputerze podczerwień ma zasięg jakieś 30 cm. Przecież musiałbym trzymać pilota tuż przy szybie, a to się mija z celem
Tak wlasnie jest! Zasieg tego to metr moze wiecej. Wlasnie jak sie otwiera trzeba celowac do gory pilotem-kluczykiem. Znajomu ma to w megance,drugi w 106 i sa niezle jaja bo zamarzla mu szyba od srodka i biedak z kluczyka musial otwierac
Wcale nie metr tylko przynajmniej 5. Na nowych bateriach w pilocie można z naprawdę daleka otwierać tylko trzeba się namęczyć troche żeby wycelować:) Tak na oko jakieś 8 metrów jest do zrobienia jak się ma cela, no ale czasem szybciej wychodzi podejść bliżej niż trafić:)
Wkurza mnie to tylko bo przez tylnią szybę mi nie działa (mam czarną folię przyciemniającą) i muszę od boku podchodzić. Denerwujące to jest jak się tylko bagażnik chce otworzyć a trzeba ręką sięgać za winkiel
eheh ale amcie zmartwienia ja wogóle nie zamykam bo centralny na pilota popsuty a auto zakupiłem bez klucza heheeh takze nie zamykajcie to nie bedziecie musieli otwierać heh pozdrawiam.
(na powaznie to myśle już od jakiegoś czasu zamki zakupić ale tak jakos mi schodzi już dłuższą chwiiiiillleee )