Ninja pisze:"Pociagasz" wajche przy kierownicy w swoja strone i wtedy swiatla drogowe zostaja zalacznone. Zeby je wylaczyc robisz to samo, tj. "pstrykasz" wajcha do siebie, i swiatla gasna.
Tak właśnie robię, a one odskakują - kupiłam przełącznik i nadal to samo!!! Co ja mam zrobić???
Gość zapewniał, że przełącznik jest w pełni sprawny...
tak,urzadzenie elektryczne zdecydowanie lepiej dziła załaczone do zródła pradu.
a tak napowaznie,to u mnie jest tak ze jak dam krutkie to nie swieci sie lewy,ale jak pstrykne na długie to swieci.moze kostka sie poluzowała?a moze tez ten przełacznik wysiadł
Rafał Krawiec pisze:a masz może oryginalne halogeny i wersje GTi?
Jeżeli tak to twoje halogeny to nie są halogeny tylko lampy dalekosiężne i tak ma być. Sprawdz co pisze na kloszu i jak jest zbudowany
racja mialem ten sam problem tyle ze psom wydaje sie ze zjedli wszystkie rozumy
jezeli bylyby to swiatla przeciw mgielne to nie wlaczalyby sie z dlugimi to sa dalekosiezne a wlacznik masz na bank spier.......ny jezeli nic nie przeskakuje jak ciagniesz
Tak przy okazji powiem ciekawostke odnośnie tych psujących się włączników świateł - najczęściej "długie" nieprawdaż?
Miałem do czynienia z wieloma uszkodzonymi, może kiedyś porobie fotki jak będzie zainteresowanie, ale ważniejsze są wnioski;
Perzełączniki Vegila dokladnie to samo to Seima i Valeo psują się zawsze tak samo!! Pęka drobny cienki plastik od takiej śmiesznej zapadki potrzebny do przełączania świateł na długie... nie do naprawy...
Pzrełączniki Jaeger mają dużo trwalszą mechanike- zupełnie inna konstrukcja i nie ma co się praktycznie zepsuć!! natomiast ma słabsze styki...
Styki jednak są dużo łatwiejsze w ewentualnym czyszczeniu - naprawie.
Przy kupnie używki polecam szukać Jaegera!!! Vegila niemalże każda jedna kiedyś "pęknie"...
Potwierdzeniem jest nawet mój Jaeger ten sam od '84 i ponad 500kkm
501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne
nie wazne czy to są daleko siezne czy halogeny!nie znacie przepisów,:Pjedna jest nazwa!swiatła przeciw mgielne,mi tez sie długie z tymi halogenami włączają i nie cceili mi da przeglądu
Nie o to chodzi
Znamy przepisy i zgadzamy się, chodzi o konsekwencje nazewnictwa!!
Ty mieszasz te nazwy!!
Dodatkowe lampy halogenowe dzielimy na:
- dalekosiężne (drogowe)
- przeciwmgielne
Oba rodzaje są lampami halogenowymi ale spełniają inne funkcje i muszą spełniać inne paragrafy.
Całym zamieszaniem jest wyraz "halogeny" który każdy używa sobie jak chce.
Ty np. nazywasz tak światła przeciwmgielne i wprowadzasz zamieszanie
501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne
no ok wprowadziłem zamiezzanie,przyznaje,wiec prosze powiedz mi jakie ja mam swiatła?jak włączają mi sie razem z drogowymi?czy wiesz moze czy w xs-ach było tak orginalnie?mam na swoim profilu marjo84xs zdjecia z zapalonymi wszystkimi swiatłami