Witam znowu dzieje sie to o czym pisałem kiedyś . Zauważyłem ze jak jest cieplaj i snieg lekko topnieje to autko zaczyna dużo bardziej szarpac zwłaszcza na gazie. Czy poewodem sa tylko kable wys. napiecia czy cos innego. Zmieniłem palec ale samej kopułki nie. W sumie ona jest z 88 roku ale nie ma tych blaszek jakos specjalnie zeżartych. Kable to Bosch kupione 2 miechy temu i juz je szlag trafia. Aha cewke mam nieorginalną tylko chyba od dużego fiata ale raczej dobra bo jak zmieniłem na inna tez od duzego fiata to róznicy nie było. Moze ktos miał podobne problemy i sie z nimi uporał.
Miałem ten sam problem - pomimo że pug stoi w hali która w dzień jest ogrzewana. Jak tylko wilgoć się pojawi nie pali równo na wszystkie garki. Dałem wszystko (palec, kopółka, kable, świece) nowe po czym po kolei zakładałem stare kable i nagle przeszło. Jeden nowy kabel był do wyrzucenia - pozostałe pójdą w jego ślady i zakupię profesjonalne kable
Mialem ten problem zaraz po wymianie świec i przewodów, więc troche mnie to dziwiła
Jako że była to pora zmiany gazu z zimowego na letni pomogła zwykła regulacja mieszanki gazu.