trze przy większym obciążeniu

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Awatar użytkownika
wasia
Junior
Posiadany PUG: green
Numer Gadu-gadu: 0

trze przy większym obciążeniu

Post autor: wasia »

Mam taki problem - jak wsiądzie więcej osób (niż 3) to zaczyna się szorowanie (brzmi tak jakbym tarł spodem o asfalt albo kołem o błotnik). Najgorzej jest na rondach i przy ostrych skrętach w lewo. Jeden mechanik mówił że to kwestia podniesienia nadwozia i za 50 zł jest w stanie to naprawić a drugi mówi że może to kosztować nawet 1000 (renowacja jakiejś belki). Czy ktoś ma podobny problem? Jak to naprawić.
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Kontakt:

Post autor: blaszka »

albo ktos naprawiał wczesniej belke i auto za nisko "postawił" lub tak jak mechanik mówi padła belka (łozyska w niej ) lub masz poprostu amorki tylne do wymiany
Awatar użytkownika
wasia
Junior
Posiadany PUG: green

Post autor: wasia »

Łożyska wymieniałem kilka miesięcy temu. Wcześniej strasznie skrzypiało ale teraz jest ok. Więc to chyba te amortyzatory (z tego co się orientuję nie jest to droga sprawa).
1988 1.4 = 60 leżących ;) koni

http://www.wasia.205.pl
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: sprzedany
Numer Gadu-gadu: 696324

Post autor: Pieraś »

zeby wiedziec czy to belka zaladuj 3 osoby do tylu i z tylu auta przykleknij i zobacz jaka jest (o ile jest) szczelina miedzy opona a pionowa sciana nadkola. jesli zero to belka jesli jest odstep to np. amorek albo drazki
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA

Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Kontakt:

Post autor: blaszka »

ja kiedys miałem tak w ax ojca wymieniłem mu amorki i wszytko wróciło do normy
a propos amorków nie jest to taka droga sprawa zerknij na allegro i tam cos kupisz niedrogo jakos do 100zł chyba
Awatar użytkownika
Banita
Peugeot 205 Master

Post autor: Banita »

a drazki skretne?? one tez potrafia sie zmeczyc
Awatar użytkownika
dauit
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: dauit »

to w belce sa drazki skretne?

Ja mam ten sam problem... tylko ze mam od 309 beleczke... i jak wsadze 3 osoby to tez szuru buru... moze byc wina amorkow... bo jeden walniety... koni pomaranczowe... i jeden ok... i tam gdzie walniety to obciera... tam gdzie zyje... nieobciera... ale zamontowalem seryjne to kicha... obydwa dawaly czadu :P a tak pozatym to mam do sprzedania amorki fortuna line... nowe... z gwarancji dostalem... wymienili mi... i leza zapakowane :)
Peugeot 205 GrEEn... 1.4 75KM TU3M.
Awatar użytkownika
Banita
Peugeot 205 Master

Post autor: Banita »

a widziales gdzies resory albo sprezyny?? przeciez amorek sam ci do gory nie pojdzie 8)7
ODPOWIEDZ