Mam pytanko regenerował ktoś maglownice? Bo będzie mnie to czekało niebawem i zastanawiam sie jaki będzie koszt tej imprezy (znam już cene nowej maglownicy w ASO peugeota-4750 PLN ) Czy przekładnie w 1,9 ze wspomaganiem i bez czymś się różnią?
bez wspomagania sprawa jest prosta . jeżeli masz mały luz wystarczy dokręcić śrubę na maglownicy . jeżeli nie trzeba wymienić teflonową tulejkę w środku . U mnie tokarz dorobił taką za 40zł + założenie 50zł
DUŻY pisze:Mam pytanko regenerował ktoś maglownice?
Mi już padła (tak naprawdę to była do wymiany zaraz po kupnie ). Nie regenerowałem bo się nie opłacało.
DUŻY pisze:Bo będzie mnie to czekało niebawem i zastanawiam sie jaki będzie koszt tej imprezy (znam już cene nowej maglownicy w ASO peugeota-4750 PLN ) Czy przekładnie w 1,9 ze wspomaganiem i bez czymś się różnią?
Rozumiem, że to pytanie retoryczne? Jako ciekawostkę mogę podać fakt, że u mnie założyli (podobno) przekładnię ze wspomaganiem od Citroena C15 i pasuje jak ulał.
DUŻY pisze:
(...) (znam już cene nowej maglownicy w ASO peugeota-4750 PLN ) (...)
Ja mam u siebie wal do szlifu i raz tak z ciekawosci wyslalem maila do ASO peugeota ile by taki nowy kosztowal. Jak mi odpisali to sie obsmarkalem - 4100 pln