witam.
mam taki problem,mianowicie,kiedy wrzucam wsteczny zapalają mi sie światła cofania,po czym jak wyłączam wsteczny to światła się nadal świecą.
o co tu chodzi??
co mam sprawdzić ???
przy skrzyni jest taki czujniczek zaraz pod filtrem powietrza, mała kosteczka z dwoma kabłami, spróbuj przeczyscic styki, poruszaj nia troszke moze cos sie naprawi , a jak nie to bedziemy dalej myslec
jak go odepniesz to się nie żarzą? jak nie to przynajmniej wyklucza to zwarcie w innym miejscu, na w lampie. Jak czyszczenie nie pomogło to pozostała wymiana czujnika
Nie będe tworzył nowego tematu i dolącze sie do tego...
Otóż brakuje mi z tylu w zderzaku jednej lampy. Czy powinna tam być lampa cofania czy może przeciwmgielna. Bo jak tak patrze na swoje tylne to nie widze aby była tam światła cofania.
spróbuj przyczyn poszukać we włączniku wstecznego światła w skrzyni, koszt tego to jakies 20 -30 zł a wiem ze jak sie sypnie to lubia sie takie rzeczy dziać... pzd
yogurt pisze:spróbuj przyczyn poszukać we włączniku wstecznego światła w skrzyni, koszt tego to jakies 20 -30 zł a wiem ze jak sie sypnie to lubia sie takie rzeczy dziać... pzd
jA nie czaje czegos tez z tymi wstecznymi, przejrzałem kilka 205 klubowiczów z nowymi lampami z tyłu i klosze wstecznych są czerwone (z obu stron koło tablicy rej.), tak samo jest i u mnie ale w moim były wymieniane tylne lampy stare na nowe, przez poprzednika. wiec czy ktos ma wsteczne w zderzaku białe??
Bo przy tych czerwonych to g***o widać w nocy
heh bajer jest tego typu ze te dwie lampy w zderzaku sa na pozow obie czerwone - ta od wstecznego jest jakby bialo czerwona w paski ..... przy czym te biale rozswietlaja lampe na bialo (z wiekszej odleglosci wrazenie jest jakby byla czerwona)
Nałogowy czytelnikforum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
ja mam podobny problem tyle ze u mnie sie wogle nie zapalaja bo brakuje kawalka instalacji do czujnika na skrzyni i nie mam pojecia gdzie ja dorobbic zeby sie podpiac, macie jakies pomysly?