Bębny -> tarcze
- Dżon Dobra Nadzieja
- Uzalezniony
- Numer Gadu-gadu: 0
Bębny -> tarcze
Witam
Mam 'troche' posypaną belke (bębny) i zastanawiam się czy opłaca mi się ją robić czy może kupić drugą (z tarczami)
I tu moje pytanie, czy byłyby jakieś komplikacje przy montażu czy poprostu wrzucam belke i bezproblemowo podłaczam przewody hamulcowe i linki ręcznego....
z góry dzięki...
Mam 'troche' posypaną belke (bębny) i zastanawiam się czy opłaca mi się ją robić czy może kupić drugą (z tarczami)
I tu moje pytanie, czy byłyby jakieś komplikacje przy montażu czy poprostu wrzucam belke i bezproblemowo podłaczam przewody hamulcowe i linki ręcznego....
z góry dzięki...
Jestem fanem! Szukalem klubu p205 i go znalazlem
- majkelus205
- Junior
- Posiadany PUG: 205 GTI
- Dżon Dobra Nadzieja
- Uzalezniony
jeśli piszesz o mocowaniu belki to wg mnie powinno być to samo...Co do mocowania to nie jestem pewien
czyli byłaby tylko linka recznego do wymiany? jak tak to luźno...
jeszcze tylko musze sobie wykalkulować dokładnie ile wyniosłaby mnie całkowita 'regeneracja' tylnego zawieszenia... co ostatecznie jest bardziej opłacalne
Jestem fanem! Szukalem klubu p205 i go znalazlem
- Dżon Dobra Nadzieja
- Uzalezniony
- Rychu
- Uzalezniony
- Kontakt:
A nie będzie Ci wtedy tył mocniej hamował?? Może by się jakiś korektor przydał?
Peugeot 205 1.4GT LPG
Jeśli bardzo chcesz zobaczyć moje autko to zapraszam na: http://www.Rychu.205.pl
Jeśli bardzo chcesz zobaczyć moje autko to zapraszam na: http://www.Rychu.205.pl
- dauit
- Nowicjusz
- Kontakt:
Ja sie szykuje na identyczna operacje... jak juz zaczne to CI powiem co i jak belki wszystkie sa takie same... tylko moze rzeczywiscie kwestia linek... no ja mam np. Belke od 309 i mam zaszeroki rozstaw kół... dlatego chcem zmienic... i jak juz zmieniac to na tarcze chcem... belke juz kupisz za 200zl-300zl... wzaleznosci kto jak lubi kasowac :>
Peugeot 205 GrEEn... 1.4 75KM TU3M.
- Dżon Dobra Nadzieja
- Uzalezniony
korektor sie przyda, ale spokojnie da sie taki zalozyc, przewody hamulcowe do bebnow dochodza sztywne, a do tarcz mus miec gietkie, czyli trzeba wymienic przewody lub je odgiac (o ile nie sa tak stare ze sie nie da) i zrobic przejciowke z tych przewodow na gietkie, ale moim zdaniem nowe przewody to lepsza opcja
- Dżon Dobra Nadzieja
- Uzalezniony