Chce zbudować do rajdów.....
- rado83
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
heh no a w tym Roku na Magurskim widzaielm jak pchano auta ze startu bo nie mogly ruszyc na odcinek heheh
Opony nowe oraz urzywane
Wulkanizacja 24 H
niedlugo inf na http://www.variantgum.com
kompleksowe wyposazenie warsztatow oraz wulkanizacij
Wulkanizacja 24 H
- rado83
- Junior
- Kontakt:
heh no coz widze ze nic cie nie przekona zycze powodzenia ale wem jedno rajdy sa bardzo pieknym sportem ale niestety dosc kosztownym w kazdym wydaniu;)powodzenia;)
Opony nowe oraz urzywane
Wulkanizacja 24 H
Wulkanizacja 24 H
- dauit
- Nowicjusz
- Kontakt:
rajdy to jak studnia bez dna
caly czas cos... b182... a ty masz licencje? bo do ppzm trza miec licencje... ja teraz tez szykuje sobie autko do KJSow... i sie mi teraz zacznie... belka... wogole niewiem co zrobic... czy nowe tarcze czy dac do przetoczenia... i czy zrobic dolot powietrza jakis taki bezposredni do wtrysku... na stozku... czy seria i dac inny filtr... aha b182... a z tego co mi wiadomo na taka eliminacje trzeba miec cos okolo 2000-3000 zł... a z innymi zeczami masz problemy zakupu... no... drogo drogo
ale powodzenia zycze ![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
![Razz :P](./images/smilies/tongue.gif)
![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
Peugeot 205 GrEEn... 1.4 75KM TU3M.
- dauit
- Nowicjusz
- Kontakt:
a co to FSI? a o tarcze mi chodzi bo mam nierownosci... gory i doliny... niema płaskiej powierzchni... z przodu na tarczach... a wiem ze mozna zebrac nierownosci tokarka... dac nowe klocki i bedzie oki doki... a to sie porobilo chyba bo klockow sie komus niechcialo wymienic... i tak sie porobily nierownosci... a dodatkowo lewe kolo lapie mi odrazu na sniegu czy na mokrym... a prawe po chwili... wiec musze cos z tym zrobic...
Fajny Silnik Indukcyjnydauit pisze:a co to FSI?
polecam dobra polise na zyciewiem ze mozna zebrac nierownosci tokarka... dac nowe klocki i bedzie oki doki...
sadze, ze piachy i pyly maja tu tez duze znaczeniea to sie porobilo chyba bo klockow sie komus niechcialo wymienic... i tak sie porobily nierownosci..
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
jak zrobisz tarcze i klocki to warto by przeczyscic prowadnice zacisku i tloczkadodatkowo lewe kolo lapie mi odrazu na sniegu czy na mokrym... a prawe po chwili... wiec musze cos z tym zrobic...
![Wink :wink:](./images/smilies/wink.gif)
- dauit
- Nowicjusz
- Kontakt:
Hmmmm... Banita... ale jesli masz jeszcze tarcze naprawde niezbyt zjechana... tylko ze sa nierownosci... to zebranie 1mm to chyba nie tak duzo... i z jednej strony tylko jest nierownosc... bo zazwyczaj sie ktoras z okladzin klocow pierwsze zuzywa... tak wiec... mysle ze bedzie dobrze tak zrobic... a co powiesz ze niektorzy wierca dziurki w tarczach... i robia wentylowane :> nawet na DSFie pokazywali jakies BMW sportowe... na tor... i gosc tak wlasnie robil...
obawiam sie ze jeden milimetr nie wystarczy.zazwyzaj sie ktoras pierwsza zuzywa jak sa zapieczone prowadnice:) telewizja klamiedauit pisze:Hmmmm... Banita... ale jesli masz jeszcze tarcze naprawde niezbyt zjechana... tylko ze sa nierownosci... to zebranie 1mm to chyba nie tak duzo... i z jednej strony tylko jest nierownosc... bo zazwyczaj sie ktoras z okladzin klocow pierwsze zuzywa... tak wiec... mysle ze bedzie dobrze tak zrobic... a co powiesz ze niektorzy wierca dziurki w tarczach... i robia wentylowane :> nawet na DSFie pokazywali jakies BMW sportowe... na tor... i gosc tak wlasnie robil...
![Wink :wink:](./images/smilies/wink.gif)
- Michal
- Junior
- Kontakt:
Tak jak pisze Banita... Nowa tarcza ma 10mm a dopuszczalne zuzycie to 8mm... Wiec nie wiem gdzie Ty to chcesz toczyc... Ale ja juz z Toba rozmawialem na gg i jak Ty chcesz nabijac okladzine na sprzeglo to i tarcze przetoczysz... Ja Ci juz napisalem, ze nauczysz sie jak Ci cos p...dolnie na kjsie albo nawet przy normalnej jezdzie...
-
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: NJE MAM JUSZ PEŻOTA
- Numer Gadu-gadu: 6262732
- Kontakt:
Widze ze rozpoczeła sie fajna dyskusja-właśnie to miałem nadzieje osiągnąc pisząc ten post
dauit-wiem że trza mieć licencje
. Nic sie nie bój. Ale ty mocny jesteś -nabijać okładzine na tarcze sprzęgła
podziwiam :)A niemyślałeś zeby zacząć robić "nalewki opony" ze starych gumiaków,weży ogrodniczych ,co?? Nie no żartuje. Ja też lubie oszczędzać ale na zawiasie itp. nigdy. Niedawno wymieniłem w lewku całe zawieszenie z przodu bez amorów bo były extra-drążki, wahacze,tarcze hamulcowe,w przekładni kierowniczej tulejke teflonową,gumki na stabilizatorze i teraz Jezus jak.....sie nic nie tłucze jak nowe auto:). Ale raczej nic nie toczyłem.
Co do budowy rajdówki to już pisząć posta wiedziałem że nic z tego niebędzie:). Przy takich cenach za używki to jest bez sensu. A tym lewkiem przejade KJS-y na spokojnie byle punkty zrobić i nieskatować autka bo fajne. POtem przesiadka do ccs N0 lub też z kumplem myślimy o polonezie od Cecota(moze ktoś zna??) Magurski bedzie nasz ![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/wink.gif)
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Pug sprzedany