Zegary
- DJPreZes
- Moderator
- Posiadany PUG: Roland Garros/307
- Numer Gadu-gadu: 2516096
Zegary
Czy jak wsadze do mojego 1,4 zegary z 1,9GTi to nie bedzie mi zle pokazywac predkosci??Ja bym juz dawno wsadzil ten licznik, ale moj dziadek, ktory jezdzi na codzien (i ktory dal cala kase na samochod) za nic w swiecie nie chce mi na to pozwolic, bo bedzie licznik zle pokazywac... Niech sie wypowiedza Ci ktorzy zmienili, np. Jot_Jot z jaka dokladnoscia pokazuje predkosc.
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio
![Obrazek](http://images44.fotosik.pl/488/673cc226fc8ed574.png)
![Obrazek](http://images44.fotosik.pl/488/673cc226fc8ed574.png)
- blaszka
- Peugeot 205 Master
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
BEDZIE POKAZYWAC TAK SAMO CZYLI DOBRZE LICZNIKI Z GTI RÓZNIŁY SIE TYLKO TYM ZE MIAŁY WIECEJ GADZETÓW PREDKOCIA PRZENOSZONA NA LICZNIK JEST ODPOWIEDZIALNY SLIMAK W SKRZYNI I ON JEST INNY DLA DANEJ WERSJI SILNIKOWEJ
A JAK TWÓEJ SIE MARNUJE I DZIADEK CI GO I TAK NIE POZWOLI WSADZIC TO MOZESZ MI GO SPRZEDAC RAZEM Z DASZKIEM
![Very Happy :D](./images/smilies/grin.gif)
A JAK TWÓEJ SIE MARNUJE I DZIADEK CI GO I TAK NIE POZWOLI WSADZIC TO MOZESZ MI GO SPRZEDAC RAZEM Z DASZKIEM
![Razz :P](./images/smilies/tongue.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/grin.gif)
Wątpliwe, żeby sam licznik miał wpływ na wynik prędkości. Tak jak napisał Blaszka, odpowiada za to małe urządzonko w skrzyni. Natomiast na pewno na wskazania prędkości wpływ ma wielkość kół. Co innego zobaczysz przy kółkach 13, a co innego przy 14. Wystarczy nawet obniżyć profil opony i juz co innego widać na liczniku, Nie wiem jak bardzo znaczące są te zmiany w Pugu, ale jak kiedyś jeździłem kadettem, to były jaja po zmianie kół. A tak przy okazji - mam w tej chwili najprostszy licznik z prędkościomierzem po środku. Czy to prawda, że po zmianie na licznik np. od GTI będę musiał coś wiercić pod linkę?
Nie sam licznik nie moze miec wplywu, bo jak?? Co z tego, ze robi go inna firma, ze przystosowany jest do slimaka z innej skrzyni, ze jest inaczej wyskalowany...
Jaki ma wply zmiana wielkosci kola latwo policzyc korzystajac ze wzoru z podstawowki 2(Pi)r
Czemu wszyscy tak biegaja za licznikami z GTi? Polowa wskaznikow i tak nie dziala... Kolorki takie ladne maja, czy jak??
![Bye :W](./images/smilies/wave.gif)
Jaki ma wply zmiana wielkosci kola latwo policzyc korzystajac ze wzoru z podstawowki 2(Pi)r
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Czemu wszyscy tak biegaja za licznikami z GTi? Polowa wskaznikow i tak nie dziala... Kolorki takie ladne maja, czy jak??
jakos takcheatoss pisze:boli cie ze niektore juniory wygladaja lepiej niz wyglada twoj git? =] pomimo iz wlasciwosciom jezdnym nie dorownuja do ranta speedline'a?![]()
![Razz :P](./images/smilies/tongue.gif)
no fakt -tylko jakies 40%poza tym, bez przesady, nie kazdy od razu laduje polowe czesci z gitow do juniorow =]
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
rozumiem, ze ktos chce np. stabilizator w belke, zeby mu sie samochod nie gial, ale co chwila pelno sepow na daszek nowego typu i zegary z gita.... tunel srodkowy tez kazdy musi miec...
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)