Stuki puki Przód zawieszenie

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
rychubrz

Stuki puki Przód zawieszenie

Post autor: rychubrz »

Witam mam taki problem a mianowicie : mam takie stuki w zawieszeniu z przodu ze normalnie szok , wymienione wszystkie koncówki tulejki i takie tam a tucze sie dalej to jest tak ze jak rusze z jedynki delikatnie i wbije dwa szybko puszcze sprzegło to takie stuki jak by mi przod sie rozrywał , dzwieki odchodzą tak jakby z amortyzatora górnego mocowania ale tez wymienione amorki po 79 % i dalej to samo ratujcie mnie bo nie szlak trafia juz

Ratujcie ratujcie

edytuj posty
Awatar użytkownika
Kaktus
Maniak
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: Kaktus »

Moze byc gorne lozysko amortyzatora, zerwana poduszka silnika, luz na ktorejs zwrotnicy, luz stabilizatora.
http://www.k-sport.eu - Budowa Samochodow Wyczynowych, Hamownia, Chip-Tuning.

DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!

"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
Awatar użytkownika
rafxx
Nowicjusz

Post autor: rafxx »

ja robiłem niedawno całe zawieszenie , do tego co napisał kaktus sprawdź jeszcze łożysko podporowe półosi!!! u mnie waliło strasznie i myslałem ze to przegub albo łozysko amortyzatora. no i poduszki stabilizatora
rychubrz

Wymienione łozyska amortyzatora tz. kpl górn mocowanie + wachacze poduszki stabil. tulejki i co sie tylko dało i dalej sie tucze i tucze
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Kontakt:

Post autor: blaszka »

rychubrz pisze:Wymienione łozyska amortyzatora tz. kpl górn mocowanie + wachacze poduszki stabil. tulejki i co sie tylko dało i dalej sie tucze i tucze
ZOBACZ CZY KRZYZAK I MAGLOWNICA NIE MA LUZU A I JESZCZE KOŃCÓWKI DRĄZKÓW
rychubrz

Koncówki tez były wymienione a krzyżak jest oki i maglownica tez suchutka i bez luzików :|
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Kontakt:

Post autor: blaszka »

to moze drazek (cięgno) od biegów pieraś cos kiedys pisał ze mu to pukało a maglownica wcale ni emusi byc mokra zeby pukała bo one sie wyrabiaja w środku
Awatar użytkownika
rafxx
Nowicjusz

Post autor: rafxx »

a to łozysko przez które przechodzi półoś między skrzynią a kołem (podporowe)?? u mnie waliło i tez mechanicy mysleli ze to przegub albo amortyzator jeden tylko zaczaił w końcu, o mało nie kupiłem nowych przegubów :)
maska

Post autor: maska »

zobacz czy przypadkiem nie masz zajechanych sworzni na wachaczu i zobacz jeszcze gumy na stabilizatorze :)
ODPOWIEDZ