fazy rozrzadu silnikow TU
-
- Junior
- Posiadany PUG: JUNIOR 1,1l i Gentry i 1,9 GTI
- Numer Gadu-gadu: 1301373
fazy rozrzadu silnikow TU
Witam wszystkich.
W poprzednim temacie w sprawie rozrzadu do TU pytalem o ksztalt krzywek silnika TU9 i TU1 lub 3.Niestety nikt nie wiedzial albo nie odpowiedzial czy sa roznice.
Z zwiazku z tym draze temat dalej tylko tym razem chcialbym sie dowiedziec o fazy rozrzadu poszczegolnych silnikow,a wiec jakie sa fazy(czasookresy otwarcia i zamkniecia zaworow w stopniach)rozrzadu w silnikack TU9 , TU1,TU3????????
Jezeli ktos wie i ma te dane prosze o odpowiedz
Pozdrawiam
W poprzednim temacie w sprawie rozrzadu do TU pytalem o ksztalt krzywek silnika TU9 i TU1 lub 3.Niestety nikt nie wiedzial albo nie odpowiedzial czy sa roznice.
Z zwiazku z tym draze temat dalej tylko tym razem chcialbym sie dowiedziec o fazy rozrzadu poszczegolnych silnikow,a wiec jakie sa fazy(czasookresy otwarcia i zamkniecia zaworow w stopniach)rozrzadu w silnikack TU9 , TU1,TU3????????
Jezeli ktos wie i ma te dane prosze o odpowiedz
Pozdrawiam
- woocash
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 ph1 1984 GR
- Numer Gadu-gadu: 9752783
może guupia odpowiedź, ale czasy otwarcia dla silników XY, WV i XW widziałem w haynesie dla Citroena BX, wraz z opisem kątów wałka, także może trzeba poszukać własnie tam.. może citroen AX?
pozdrowionka... i daj znać czy coś bedziesz miał
pozdrowionka... i daj znać czy coś bedziesz miał
Najaktywniejszy w dziale: Stare forum techniczne
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
-
- Junior
- Posiadany PUG: JUNIOR 1,1l i Gentry i 1,9 GTI
- Numer Gadu-gadu: 1301373
dzieki Woocash,mam Haynesa do 205 i wyobraz sobie ze nie ma tam podanych faz rozrzadu do TU,ten silnik jest w haynesie jako dodatek na koncu ksiazki,natomiast lezaki maja podane czasy
,to mnie wlasnie gnebi,musze zalozyc walek do Tu1,a mam z Tu9 wiem ze podejdzie bo wymiarami jest taki sam,ale fazy rozrzadu???to mnie gnebi,nie chce z silnika co ma miec 60km. zrobic powiedzmy 50km
,bez sensu,jezeli jednak moc moze wrosnac jestem za ta opcja,wiec szukam danych,szukam dalej ![Bye :W](./images/smilies/wave.gif)
![Sad :(](./images/smilies/sad.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/grin.gif)
![Bye :W](./images/smilies/wave.gif)
- woocash
- Peugeot 205 Master
proponuje żebyś jeszcze raz przeczytał co Ci napisałem....i wyobraz sobie ze nie ma tam podanych faz rozrzadu do TU
widziałem w haynesie dla Citroena BX, wraz z opisem kątów wałka, także może trzeba poszukać własnie tam.. może citroen AX?
- woocash
- Peugeot 205 Master
ściągam właśnie haynesa do BX i ksiązke do AX... kajś to musieli jeszcze wsadzać... jak wam tyż zależy, to szukać..
ktoś to napewno kiedyś pomierzył...
może jeszcze 206?? nie wiem na 100% ale przecież TU3JP miał chyba tylko inny wtrysk, a wałek... hmm taki sam![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/wink.gif)
może jeszcze 206?? nie wiem na 100% ale przecież TU3JP miał chyba tylko inny wtrysk, a wałek... hmm taki sam
![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
- lukasss
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 0
zlotycbr jeśli szukasz wałka do tu hm jakiegos lepszego to może bym cos i miał co by cie zainteresowało tyle ze nie wiem ile chcesz wydać na wałek w każdym razie myśle że WARTO zebyś sie odezwał!!! tak sie skłąda żebede też na dniach bądz w nie dalekiej przyszłosci sciagął głowice takzę wałek bede miał an wierzchu, w dodatku mieszkasz niedaleko jak cos to sie odezwij.