problem na ciepłym silniku

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Awatar użytkownika
sekator
Maniak
Posiadany PUG: RADON Jelous, 1,9gti, Cupra Ateca, KIA Sorento'15 .. dosłownie "było" 1,3rallye :-(
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

problem na ciepłym silniku

Post autor: sekator »

mam problem po odpaleniu ciepłego silnika. Zatrzymuję się, gaszę motor i kiedy odpalam go po ok. 2 minutach samochód spada z obrotów i nie chce się wkręcać na wyższe tzn robi to z oporem coś tak jakby brakowało mu iskry. Iskra jednak raczej to nie jest bo jak go w końcu przegazuję parę sekund porządnie to już jest ok i później pracuje już normalnie. No i znowu zapala się błąd 52.
Awatar użytkownika
sekator
Maniak
Posiadany PUG: RADON Jelous, 1,9gti, Cupra Ateca, KIA Sorento'15 .. dosłownie "było" 1,3rallye :-(
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: sekator »

pomóżcie coś!!!! zapalam, dodaję gazu a on wkręca się z oporami (przerywa) a jak już załapie wystarczy przytrzymać go trochę na wysokich obrotach i później jest już ok. Co do błedu 52 to zapala się lampka tylko w momencie kiedy ma problem z obrotami (moim zdaniem to wyskakuje jakiś czasowy błąd tzn komp nie wie co się dzieje). 8)7
http://www.mplenergy.pl/ - akumulatory przemysłowe VRLA: AGM, żelowe oraz źródła energii odnawialnej
Adi205

Post autor: Adi205 »

jak mam zimne auto to mam to samo
ODPOWIEDZ