zamiana komputera !!!

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
VIRTUS
Nowicjusz
Numer Gadu-gadu: 0

zamiana komputera !!!

Post autor: VIRTUS »

Witam!
Mam pytanko.Jeżdze 205 Gentry z 91roku.Według nr. nadwozia mam typ silnika XU9JAZ z tym ze na wtrysku Jetronic co daje 105KM .Wg.katalogu powinienem mieć do tego silnika Motronic i 120KM lub typ XU9J1 Jetronic i 105KM.Czy ktoś mi wytłumaczy ten zamęt i czy zamiana komputera z Jetronica na Motronic dało by wzrost mocy do katalogowego 120KM?
Just a little bit too fast !!!
Awatar użytkownika
Kaktus
Maniak
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: Kaktus »

Mozesz miec Le2 Jetronic i miec 130km, badz 122km bo i takie byly, na wkleslych tlokach.

Mozesz miec tez Lu2 Jetronic i wtedy masz 105km.

Jezeli masz Lu2 to zmiana na Le2 nie da 130 ani 128 ani 122km, bo masz inny walek rozrzadu i inna glowice, ale nie koniecznie.

Trzebaby zrzucic glowice i sprawdzic, jak jest ta z silnika 1.9 105km to trzeba wlozyc z 1.9 gti badz z 1.6 gti a juz moc wzrosnie, do tego komp i powinno byc lepiej.
http://www.k-sport.eu - Budowa Samochodow Wyczynowych, Hamownia, Chip-Tuning.

DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!

"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
Adi205

Post autor: Adi205 »

u mnie przy zmianie głowicy na taka jak powinna byc

różnica miedzy kompami to ok 10-15 KM tyle dała zmiana kompa

na seryjnej głowicy pewnie tyle nie da
Awatar użytkownika
Banita
Peugeot 205 Master

Post autor: Banita »

zajrzyj do schowka -jak nie masz napisane motronic to masz albo 105 albo 128 koni
nastepnie zajrzyj pod samochod -jak masz sonde lambda to masz Lu2 i masz 105 koni, jak jej nie masz to masz 128 (chyba, ze ktos wywalil i zaspawal otwor/wymienil wydech :wink: ale malo prawdopodobne)

obojetnie co masz to sama zmiana kompa moze zaszkodzic (wlacznie z nieodpaleniem samochodu :) ) lub po prostu nic nie dac :)
ODPOWIEDZ