PZU likwidacja szkod
- cheatoss
- Maniak
- Numer Gadu-gadu: 0
PZU likwidacja szkod
wrocilem wlasnie z PZU... pan rzeczoznawca przekalkulowal wszystko i wyszedl do mnie z karteczka, a na niej ze naprawa przekroczy iles tam procent wartosci auta wiec oni wyplacaja mi roznice pomiedzy wartoscia auta przed szkoda i po szkodzie... patrze, a moj pug dla nich przed szkoda warty byl 2700 :> kurfa... za 4000 bym go nie oddal a oni do mnie z taka kwota =] niestety, ceny rynkowe sa zabojcze =/
najlepiej ze facet jak zobaczyl auto to chcial mi wmowic ze to gti :> potem zrobil oczy jak mu powiedzial ze to diesel... pyta sie jaki model, ja mu na to ze XRD, a on: a nie czasem D-turbo?
potem zajrzal do srodka i pytal czy w dieslach byla skora :> przemilczalem =]
potem jak juz przyszedl do mnie z papierkiem do podpisania powiedzialem mu ze to 1.9 a nie 1.8 jak on napisal i w sumie nie moglem nawet tego podpisac, zabral kartke i powiedzial ze to moze zmienic wartosc autka...
mojej przejazdzki porannej the end... =]
najlepiej ze facet jak zobaczyl auto to chcial mi wmowic ze to gti :> potem zrobil oczy jak mu powiedzial ze to diesel... pyta sie jaki model, ja mu na to ze XRD, a on: a nie czasem D-turbo?
potem zajrzal do srodka i pytal czy w dieslach byla skora :> przemilczalem =]
potem jak juz przyszedl do mnie z papierkiem do podpisania powiedzialem mu ze to 1.9 a nie 1.8 jak on napisal i w sumie nie moglem nawet tego podpisac, zabral kartke i powiedzial ze to moze zmienic wartosc autka...
mojej przejazdzki porannej the end... =]
sprzedany
- woocash
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 ph1 1984 GR
- Numer Gadu-gadu: 9752783
z tymi cenami "rynkowymi" to łoją nas jak mogą, ja , kiedy przyszło płacić podatek od kupna indiany, też miałem go płacic od "średniej ceny rynkowej" czyli.... 4700 zł powiedziałem tej pani, że od ręki oddam go jej za 4000
skończyło sie na "wartości" 2450. także... jak masz płacić, liczą duużo a jak tobie mają cos dać... to szkoda gadać.
a poza tym... czasem jak widzą nasze ulepszenia.... to mają niezłe zdziwko
skończyło sie na "wartości" 2450. także... jak masz płacić, liczą duużo a jak tobie mają cos dać... to szkoda gadać.
a poza tym... czasem jak widzą nasze ulepszenia.... to mają niezłe zdziwko
Najaktywniejszy w dziale: Stare forum techniczne
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
- cheatoss
- Maniak
u mnie byl cwaniaczek =] najpierw ze gti, bo dokladke zobaczyl, mowie mu ze nie gti, to nic nie pytajac poszedl do wlewu paliwa i pokazuje mi ze nie ma listw, wiec nie ma oznaczen modelu... mowie mu ze listwy te sam zdjalem, ale nie bylo na nich oznaczen modelu =] no to on znowu nic tylko patrzy z tylu na klape, a tam czerwona blenda i "peugeot 205"
wtedy skapitulowal i sie zapytal =]
wtedy skapitulowal i sie zapytal =]
sprzedany
- cheatoss
- Maniak
wedlug jakiego cennika polecieli ci za dach? =] wedlug aso to 13k =] co oczywiscie przekracza klikakrotnie wartosc autka bla bla bla =]Ferguss pisze:Nic nie mów: do mnie jak przyjechał rzeczoznawca to się pytał ile czasu zajęło mi przerabianie zwykłego Pugan a cabrio, bo pierwsze słyszał że one jako Bezdaszniki wychodziły.
Dopiero jak sprawdził, że jednak MOŻNA kupić dach do tego autka, to się zrewanżył wyceną szkody.
sprzedany
Niby liczą kiepsko ale jednak zazwyczaj i tak się opłaca
miłem do czynienia kilka razy i w zasadzie zawsze na duży +
1. mój '84, błotnik i lekko drzwi z OC, naprawa przekroczyła wartość--> wynik 2100 do ręki
2. znów mój, rysa 1mm i 10cm długość, z OC, 400pln
3. kolejny raz.. włamanie-> szyba zamki, skradziona kierownica momo
Fajnie mieć AC naprawa wyniosła 197% wartości auta czyli 5700
Wynik--> 1900 do ręki
4. tym razem prawy błotnik - koleś zwiał z parkingu.. moje zdolności detyktywistyczne doprowadziły do sukcesu..
Kilka odwiedzin komisariatu i PZU i koleś się zgłosił do oględzin ale napisał sprytne że "nie poczuwa się do odpowiedzialności" bo ja "źle" stałem
Pracownik PZU to przyjał... czekali na wynik sprawy z policji.. sprawa jednak była umożona bo nie była to droga publiczna i nie było zagrożenia zdrowia i życia..
Kabaret
Ale się nie poddalem! po tygodniu latania 800 do ręki
5. pug siostry '94 lewe drzwi z OC ponad 1000
6. poraz drugi przed naprawa poprzednich stłuczka przód - maska, reflektor, zderzak z AC naprawa przekroczyła wartość, wynik --> ponad 2000 do ręki
Wszystkie wyceny w Gdańsku i Olsztynie
7. już niestety bez rewelacji.. CIVIC'98 5d, para lewych drzwi w tym lusterko el. listwy ... z OC PZU wyceniło raptem całe ok 1600...
Musiało się skończyć na naprawie "bezgotówkowej" ale musiał tu być jakiś wpływ małego miasteczka...
miłem do czynienia kilka razy i w zasadzie zawsze na duży +
1. mój '84, błotnik i lekko drzwi z OC, naprawa przekroczyła wartość--> wynik 2100 do ręki
2. znów mój, rysa 1mm i 10cm długość, z OC, 400pln
3. kolejny raz.. włamanie-> szyba zamki, skradziona kierownica momo
Fajnie mieć AC naprawa wyniosła 197% wartości auta czyli 5700
Wynik--> 1900 do ręki
4. tym razem prawy błotnik - koleś zwiał z parkingu.. moje zdolności detyktywistyczne doprowadziły do sukcesu..
Kilka odwiedzin komisariatu i PZU i koleś się zgłosił do oględzin ale napisał sprytne że "nie poczuwa się do odpowiedzialności" bo ja "źle" stałem
Pracownik PZU to przyjał... czekali na wynik sprawy z policji.. sprawa jednak była umożona bo nie była to droga publiczna i nie było zagrożenia zdrowia i życia..
Kabaret
Ale się nie poddalem! po tygodniu latania 800 do ręki
5. pug siostry '94 lewe drzwi z OC ponad 1000
6. poraz drugi przed naprawa poprzednich stłuczka przód - maska, reflektor, zderzak z AC naprawa przekroczyła wartość, wynik --> ponad 2000 do ręki
Wszystkie wyceny w Gdańsku i Olsztynie
7. już niestety bez rewelacji.. CIVIC'98 5d, para lewych drzwi w tym lusterko el. listwy ... z OC PZU wyceniło raptem całe ok 1600...
Musiało się skończyć na naprawie "bezgotówkowej" ale musiał tu być jakiś wpływ małego miasteczka...
501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne
Teraz ja coś napisze...
Jakieś 2 tyg. temu koleś TIRem na parkingu skasował mi lewy bok w moim 205 Green ('88r.).
Szkody: przedni błotnik do lakierowania, przednie drzwi do lakierowania, tylne drzwi do wymiany, tylny błotnik do lakierowania, dwie szyby w drzwiach wybite, lusterko zmasakrowane.
Pan rzeczoznawca wycenił wartość auta na 1250zł, a kwota jaką chcą mi wypłacić to 900zł Wartość samochodu po kolizji wynosi 400 Chyba kogoś poj*** Osobiście szacuję wartość swojego auta na 2-2,5 tyś zł (chyba nie musze nikomu pisać jakie wyposażenie miała wersja Green). Dodam jeszcze, że autko ma zaledwie 118tyś. przebiegu.
Napisałem już odwołanie do PZU i teraz muszę czekać...
Samochód jest już w warsztacie i koleś samo lakierowanie wycenił na 800zł (200zł od elementu) Do tego dochodzi jeszcze robota za blacharkę oraz cześć: lusterko - ok. 50zł, dwie szyby do drzwi - 220zł i tylne dzrwi
I powiedzcie mi, jest jakiś skuteczny sposób na tych patafianów z PZU aby pokryli mi w całości szkody
Jakieś 2 tyg. temu koleś TIRem na parkingu skasował mi lewy bok w moim 205 Green ('88r.).
Szkody: przedni błotnik do lakierowania, przednie drzwi do lakierowania, tylne drzwi do wymiany, tylny błotnik do lakierowania, dwie szyby w drzwiach wybite, lusterko zmasakrowane.
Pan rzeczoznawca wycenił wartość auta na 1250zł, a kwota jaką chcą mi wypłacić to 900zł Wartość samochodu po kolizji wynosi 400 Chyba kogoś poj*** Osobiście szacuję wartość swojego auta na 2-2,5 tyś zł (chyba nie musze nikomu pisać jakie wyposażenie miała wersja Green). Dodam jeszcze, że autko ma zaledwie 118tyś. przebiegu.
Napisałem już odwołanie do PZU i teraz muszę czekać...
Samochód jest już w warsztacie i koleś samo lakierowanie wycenił na 800zł (200zł od elementu) Do tego dochodzi jeszcze robota za blacharkę oraz cześć: lusterko - ok. 50zł, dwie szyby do drzwi - 220zł i tylne dzrwi
I powiedzcie mi, jest jakiś skuteczny sposób na tych patafianów z PZU aby pokryli mi w całości szkody
- Dżon Dobra Nadzieja
- Uzalezniony
-
- Junior
moja przygoda z PZU byla nastepujaca -
chcialem wykupic AC do mojego lwiątka- polazlem do debila z PZU ktory wycenil mi autko na niecałe 3 tysiące, a autko kupilem 2 tyg przed tym za 5,5 tysiaka - powiedzialem co mysle o tym głąbie i zyczylem mu zeby kupil gdzies kilo dobrego mózgu
chcialem wykupic AC do mojego lwiątka- polazlem do debila z PZU ktory wycenil mi autko na niecałe 3 tysiące, a autko kupilem 2 tyg przed tym za 5,5 tysiaka - powiedzialem co mysle o tym głąbie i zyczylem mu zeby kupil gdzies kilo dobrego mózgu
205tka - 1361, 75KM - rocznik 93
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=1234
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=1234