Problem z obiegiem paliwa

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
marcinw

Problem z obiegiem paliwa

Post autor: marcinw »

Auto zgaslo mi na srodku skrzyżowania i nie chce zapalić :( Wymieniałem pompke na nową 2 tyg temu i wszystko grało do dzisiaj. Po włączeniu zapłonu pompka sie wlącza, po chwili wyłącza bo tak ma być (wyłącznik czasowy). Zdjąłem wężyk od wyjścia paliwa z baku i pompka pompuje. Założyłem go spowrotem i zdjąłem wężyk od powrotu paliwa do baku i paliwo nie wraca. Co może być tego przyczyną?? Czy zapchał się filtr paliwa? Gdzie on w ogóle jest?? Czy ktoś wie czy podczas krecenia rozrusznikiem pompka paliwowa znów się włącza czy dopiero po uruchomieniu silnika zaczyna pracowac?? Bo jak się nie włącza przy kręceniu rozrusznikiem to jak ma niby to paliwo dochodzić do silnika?? Prosze o pomoc Peugeot 201 1.1 na wtrysku
Awatar użytkownika
Fox
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205gti, 504 coupe, 406 kombi
Numer Gadu-gadu: 6433729
Kontakt:

Post autor: Fox »

u mnie w gti filtr jest w lewym górnym rogu komory silnikowej, od strony szyby. Taka srebrna puszka ustawiona pionowo i dochodzi do niej wężyk:) Może u Ciebie jest podobnie? Co do powrotu paliwa do baku to w ogóle nie wiedziałem że coś takiego może istnieć - przeciez droga paliwa w układzie jest jednokierunkowa a wychodzi rurą wydechową w innej formie:) Pompka działa jak się kręci rozrusznikiem. Możesz zdjąć wężyk z wtrysku i włączyć rozrusznik - powinno lecieć paliwo. Jak leci to problem lezy gdzie indziej...
tyle napiszę bo niewiele wiem niestety:( a że nikt inny nie odpisał to postanowiłem pomóc bo zawsze mam dobre chęci hehe:)
marcinw

ok, dzieki za pomoc. Jeśli za pomoc :)
marcinw

ok, dzieki za pomoc. Jeśli za pomoc :)
Awatar użytkownika
rado83
Junior
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: rado83 »

ta pionowa puszka moze to byc akumulator paliwa nic innego jak zaworek jedno stronny;)
Opony nowe oraz urzywane
Wulkanizacja 24 H
niedlugo inf na http://www.variantgum.com

kompleksowe wyposazenie warsztatow oraz wulkanizacij
ODPOWIEDZ