peugeot 205 rallye

Tutaj możemy rozmawiać o Peugeocie 205. Nie postować o sprawach technicznych.
b182
Uzalezniony
Posiadany PUG: NJE MAM JUSZ PEŻOTA
Numer Gadu-gadu: 6262732
Kontakt:

Post autor: b182 »

Zauważyłem ze w rallye silnik wyglada jak w innych pugach (pomijając gazniki) wiec czy czesci zamienne pasuja ?? Jest to chyba silnik TU tak?? Napiszcie cos wiecej o wytrzymałosci samej jednostki wrallye ile kilcow pojezdzi bez zarzynania no i najwazniejsze jak czest reguluje sie gazniki?? Ktos tam miał namiary na magika od gazników z małopolski. Prosze o info na priva.
Dzieki
Pug sprzedany
Awatar użytkownika
205MI16
Uzalezniony
Posiadany PUG: 205 XS

Post autor: 205MI16 »

:)
Nie mogę wykasować posta którego napisałem nie do tego tematu i dlatego jest ten tekst.
Awatar użytkownika
sekator
Maniak
Posiadany PUG: RADON Jelous, 1,9gti, Cupra Ateca, KIA Sorento'15 .. dosłownie "było" 1,3rallye :-(
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: sekator »

Części są przemienne z TU i 1,6 gti. Najgorzej jest z częściami nietypowymi, są trudno dostępne i drogie, mowa o elementach stylizacyjnych i niektórych elementach silnika i jego osprzętu np. jeden gumowy izolator pod gaźnik 1200zł. 8)7
http://www.mplenergy.pl/ - akumulatory przemysłowe VRLA: AGM, żelowe oraz źródła energii odnawialnej
b182
Uzalezniony
Kontakt:

co??? jaki izolator?? No ale chyba sobie jakoś z tym klubowicze poradzili?? A o jakie chodzi jeszcze elementy trudno dostępne zwłaszcza silnika. Pomijam poszerzenia.
Pug sprzedany
Awatar użytkownika
sekator
Maniak
Posiadany PUG: RADON Jelous, 1,9gti, Cupra Ateca, KIA Sorento'15 .. dosłownie "było" 1,3rallye :-(
Kontakt:

pod gaźnikami są takie dwie grube gumowe podkładki i to one tyle kosztują, myślę, że wiele części można taniej wykonać na zamówienie ale może to być kłopotliwe i przeciągać się w czasie, z podstawowymi elementami nie powinno byc problemu.
Awatar użytkownika
205MI16
Uzalezniony
Posiadany PUG: 205 XS

Post autor: 205MI16 »

Nie tylko do puga tyle kosztują "podkładki" - do Alfy, Fiata itd - gdzie często pojawiały się podwójne gaźniki też trzeba słono zapłacić
Awatar użytkownika
sekator
Maniak
Kontakt:

mam nadzieję, że da się to dorobić nawet jeżeli wytrzyma o połowę krótszy okres niż oryginał
http://www.mplenergy.pl/ - akumulatory przemysłowe VRLA: AGM, żelowe oraz źródła energii odnawialnej
b182
Uzalezniony
Kontakt:

dowiedzialem sie wlasnie ze niestety tuleje sa inne niz w 1.1 i 1.4 wiec moga byc problemy z pierscieniami itp.
Pug sprzedany
Awatar użytkownika
sekator
Maniak
Kontakt:

takie rzeczy mozna ewenualnie dorobić lub może dopasować z innego modelu np. 106 rallye
Awatar użytkownika
Michal gti
Uzalezniony
Posiadany PUG: 205 rallye, 205 GTi, 205 CTi, 205 RG Cabrio, 205 MultiVan, 306 GTi6, 505 GTi, 304 cabrio, 304 coupe
Kontakt:

Post autor: Michal gti »

Adi205 pisze:to bedzie cieżkawo :wink: :wink: nie michał :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Będzie ciekawie :twisted:
Zobaczymy, czy ja się wyrobie z realizacją swojego projektu 8)
Awatar użytkownika
moralez
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
Numer Gadu-gadu: 2955602
Kontakt:

Post autor: moralez »

Sebek pisze:że prawdziwe to wiem :roll: ale rallye rzuciły wam Gitom wyzwanie :W
jakie rally jakim gitom :D ?
bo skoro wersja rallye 1,9 105 koni z wiekszym momentem od 1,3 nie daje rady gti z 1,9 122 to 1,3 tymbardziej. Chyba ze kierowca ma niezwykle silna wole i potrafi myslami oddzialywac na przedmioty :mrgreen:
Awatar użytkownika
wojti
Nowicjusz

hmm

Post autor: wojti »

hmmmm z tymi tulejami to nie wiem panowie moj kumple lukassss w rallye''ku wymienial wlasnie tuleje i udalo mu sie nowe kupic wiec pewnie sa podobne
-z pierscionkami tez nie ma problemu, natomiast tloki to uz inna sprawa:D:D:D
- czasem moze byc problem z zaworami,
- walek rozrzadu -0nieosiagalny - podobnie z glowica:)
- wałkorbowy jest ponoc wykonany z lepszych stopow metali i nie to samo co w normalnynm TU
- pompa oleju ponoc inna niz w serrii i w salonie firmowym Peugeota baaaaaardzo droga
- tak jak wczesniej koledzy pisali ze2wnetrzne poszerzenia to masakra choc ktos chyba z forum kiedys mowile ze podejmmie sie zrobienia form, he:D
)
Jesli chodzi o zywotnosc RALLYE to zalezy od wlasciciela tak naprawde jak duzo mu wciska, ale spokojnie 150 -200 tys przejedzie(bez KJS, RAjdy itp) chyba ze dostanie mocno w dupe to wiadomo wczesniej
Podstawa do dobry olej, sprawne chlodzenie, i dobre paliwo a rallye bedzie smigal zdrowiutko :)
Jest to bardzo prosta konstrukcja zero zbednyhc elemntow ktore moge sie psuc:)

A co do wyzwania to mi sie podoba szkoda ze mieszkam na PD Polski, a le czekam na wiesci ze spotu he:) i okaze sie jak to jest GTI kontra Rallye
rallyeeeeeee do you feel it :D:D:D:D:D
Awatar użytkownika
Sebek
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
Kontakt:

Post autor: Sebek »

moralez pisze:
Sebek pisze:że prawdziwe to wiem :roll: ale rallye rzuciły wam Gitom wyzwanie :W
jakie rally jakim gitom :D ?
bo skoro wersja rallye 1,9 105 koni z wiekszym momentem od 1,3 nie daje rady gti z 1,9 122 to 1,3 tymbardziej. Chyba ze kierowca ma niezwykle silna wole i potrafi myslami oddzialywac na przedmioty :mrgreen:
jak juz ktoś mądrze napisał jedno rallye drugiemu nie równe i podobnie z Gti a już różne rzeczy widziałem :wink:
Audi A4 Avant
Honda CBF

Dostęp do części do wszystkich marek!!!

mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Awatar użytkownika
moralez
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
Numer Gadu-gadu: 2955602
Kontakt:

Post autor: moralez »

to ja ide wypatrywac jasnego punktu na wschodniej czesci nieba :mrgreen: