zmiana 1.1 na 1.4
zmiana 1.1 na 1.4
Czy dużo jest roboty ze zmiana silnika 1.1 na 1.4 oba na wtrysku - zastanawiam sie czy wystarczy wymienic silniki - i podmienic kompa
wydaje mi sie ze powinno działać
robak ty cos chyba o tym wiesz
wydaje mi sie ze powinno działać
robak ty cos chyba o tym wiesz
Nie ma praktycznie żadnego problemu poza jednym który napotkałem jak przekładałęm silnik 1.4 zamiast 1.0 w P106 - blok w 1.4 jest ciut wyższy i to ciut wystarczyło żeby rura wydechowa była za krótka i w efekcie mysląc że nie dokręciłem śruby widząc szczelinę pomiędzy kolektorem a rurą urwałem szpilkę. Musiałem lekko odgiąć rurę, lekko ją zmłotkować w miejscu gdzie dotykała silnika ze skrzynią i założyć dwie podkładki pomiędzy kolektor a rurę. Miej to na oku
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- dziambel04
- Nowicjusz
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
2 tyg. temu wymieniol silnik 1.1 na 1.4. Wszystkie podzespoly pasuja tak samo co do 1.1 wiec bez problemu idzie go mątowac!! ale jadyna wadą jako mom to ze niechce mi zapalac na zimnym silniku,a jak jusz odpali i jest jusz cieply to chodzi bez zarzutów. dowiedzialem sie ze najprawdopodobnie wystarczy komputere zresetowac bo odczytuje dali parametry sil. 1.1
- Pieraś
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: sprzedany
- Numer Gadu-gadu: 696324
czy jest sens tyle sie bawic dla 15KM ?
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
- Sebek
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
- Kontakt:
ale lezaczek wolniej na obroty wchodzi-taki wolniejszy lucyferek
Audi A4 Avant
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
- JoT_JoT
- Moderator
- Posiadany PUG: był 205 Junior Exlusive Obecnie Saxo
- Numer Gadu-gadu: 3288286
No z tego co wiem to komp w 1,1 i 1,4 jest inny moze i bedzie to działać zależy jeszcze czy w obu masz kompa Bosch lub Magnet marelli bo są dwaj producenci. Poza tym lepiej mieć kompa przystosowanego do danego silnika aby lepiej wykorzystywać jego moc. Jak przekłądałem 1,0 na 1,1 to miałęm troche problemów ale głównie dlatego że 1,0 było gaźnikowe wieć musiałem połozyć wszystkie wiązki elektryczne tutaj wystarczy się wpiac w stare jednak kompa bym zmienił zreszta najpierw sobie sprawdz czy mają takie same czy inne oznaczenia kompy z 1,1 i 1,4 i bedizesz wtedy wiedizał na bank
Pieraś oczywiście jest sens walczyć o te 15 KM bo przy tej mocy ejst to naprawde bardzo dużo sam sie przekonałem zmieniając z 1,0 na 1,1 właśnie po 15 KM z tym że w tym przypadku był to przyrost mocy rzedu 33% co zdecydowanie daje się odczuć no i sam się zastanwaim czy ja tam kiedyś jeszcze 1,4 nie włoze ale prościej już chyba będzie w końcu GTi kupić
Pieraś oczywiście jest sens walczyć o te 15 KM bo przy tej mocy ejst to naprawde bardzo dużo sam sie przekonałem zmieniając z 1,0 na 1,1 właśnie po 15 KM z tym że w tym przypadku był to przyrost mocy rzedu 33% co zdecydowanie daje się odczuć no i sam się zastanwaim czy ja tam kiedyś jeszcze 1,4 nie włoze ale prościej już chyba będzie w końcu GTi kupić
Kiedyś mówili na niego Junior, zmieniło sie jednak wiele ...
[url=http://JoT_JoT.205.pl/]www.JoT_JoT.205.pl[/url]
[url=http://JoT_JoT.205.pl/]www.JoT_JoT.205.pl[/url]
-
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 0
no powiem ze 75 koni pod maska potrafi z tego autka zrobic śmigacza szosowego
205tka - 1361, 75KM - rocznik 93
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=1234
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=1234