olej 10w40.... może "opel" ??

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Awatar użytkownika
Sebek
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
Kontakt:

Post autor: Sebek »

jesli troche pojeździ to może zmienic spowrotem ale jesli wiecej to nie bardzo i to mi chodziło a oleju nie bedzie chyba zmieniał co 5tyś km
Audi A4 Avant
Honda CBF

Dostęp do części do wszystkich marek!!!

mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
QDS

Post autor: QDS »

no nie będzie :D
QDS

wymieniłem olej na Castrol GTX Magnatec 10w40

jesli chodzi o wyciek przy rozrządzie - wymieniłem pasek, napinacz i dwa uszczelniacze- te uszczelniacze były twarde jak kamień i juz zjechane (one mają takie kołnierzyki, te gumy, ale u mnie tych kołnierzy już prawie nie było), dlatego tak ciekło. teraz jest już wszystko oki doki, uszczelka pod głowicą jest dobra, nic nie musiałem przy niej robić :)

ps.
koszt wymiany: pasek+napinacz+2xuszczelniacz=170zł
Awatar użytkownika
sekator
Maniak
Posiadany PUG: RADON Jelous, 1,9gti, Cupra Ateca, KIA Sorento'15 .. dosłownie "było" 1,3rallye :-(
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: sekator »

ale moim zdaniem Magnatec to kiepski pomysł, jak dolałem kiedyś takiego awaryjnie 1L to ciśnienie na wolnych obrotach przy ok 90 stopniach spadło z 1,5bar na 0,6bar. Magnatec raczej nadaje się do nowych samochodów i współczesnych konstrukcji
http://www.mplenergy.pl/ - akumulatory przemysłowe VRLA: AGM, żelowe oraz źródła energii odnawialnej
QDS

i teraz dopiero mi to mówisz?! no co zrobić... zobaczymy. Właśnie kulnąłem nim 1000km w weekend i jest wszystko dobrze.
Awatar użytkownika
sekator
Maniak
Posiadany PUG: RADON Jelous, 1,9gti, Cupra Ateca, KIA Sorento'15 .. dosłownie "było" 1,3rallye :-(
Kontakt:

spokojnie nic się nie stanie ale zmień później lepiej na coś lepszego np. Valvoline 10W-60
QDS

chodzi tylko o to aby wlać olej z większa cyferką po "w"?
Awatar użytkownika
sekator
Maniak
Kontakt:

w zasadzie tak ale nie do końca! Jak chcesz dobry i tani olej to polecam do niewysilonego samochodu Valvoline MaxLife (po 100tyś km.) 10W-40. Możesz kupić MOTUL Technosyntese 15W50 (półsyntetyk), taki olej do mocniejszego traktowania - też nie jest drogi ale trudno go dostać.
Awatar użytkownika
woocash
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205 ph1 1984 GR
Numer Gadu-gadu: 9752783

Post autor: woocash »

a miałbyś może info ile kosztuje ten MOTUL 15 W 50 ??
Najaktywniejszy w dziale: Stare forum techniczne
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
Awatar użytkownika
sekator
Maniak
Kontakt:

woocash pisze:a miałbyś może info ile kosztuje ten MOTUL 15 W 50 ??
leję taki do swojego gti, ostatnio płaciłem 130-150zł/5L (nie pamiętam dokładnie)
ODPOWIEDZ