silnik:(zmiana ale na jaki??pomóżcie
- sirius66
- Nowicjusz
- Numer Gadu-gadu: 0
silnik:(zmiana ale na jaki??pomóżcie
Wiotam, mam niemały problem, otóż mój silnik w peugocie 205 1.600 GTI, pomału już całkowicie odmawia posłuszeństwa, tza, elektronika już tak siada że już nie mam sił, i wcześniej czy później czeka mnie zmiana silnika, tylko teraz małe poytanie jaki by ewentualnie spasował(od jakiej pojemności, tzn się interesuje mnie może troche mniejszy - 1,4, albo i jeszcze mniejszy). Tylko niewiem jak będzie ze skrzynią, czy ta spasuje , a niechce jej wyrzucać bo skrzynia miałakapitalny remont niecały rok temu i triche jej szkoda, pomóżcie!!!
Zaczarowany:)
- sirius66
- Nowicjusz
Co jest nie tak, żebym ja to wiedział, opowiem wszystko może to pomoże, najpierw samochód zaczął przerywać na wyższych obrotach(powyżej 3, 4 tyś), normalnie odpalał i wogóle, ale zawiozłem go do mechanika bo myslałem że to nic takiego(jednak okazało się że był u 3 mechaników i mało tego powiedzieli że jest full ok.), ale nie było bo samochód zaczął przerywać już na niższych aż zgasł, wtedy się go nie dało uruchomić, odczekałem z 5 minut i auto odpaliło. Ale mój wspaniałomyślny mechanik powiedział że to przez olej że wypalony itd, więc go zmieniłem i w czasie wlewania oleju dostał się on do (tam gdzie się obroty reguluje)i wtedy kopcił że hej, ale wypalił to i bez zmian, w czwartek w tamtym tygodniu odpaliłem go normalnie i zgasł po 2,3 minutach i koniec wogóle nieodpali(iskra jest, pompka idzie bo kostka zwiera ale o odpalaniu ani mowy)i od czego, może jest jakiś ratunek??odpisz prosze,pozdrawiam.
Zaczarowany:)
- sekator
- Maniak
- Posiadany PUG: RADON Jelous, 1,9gti, Cupra Ateca, KIA Sorento'15 .. dosłownie "było" 1,3rallye :-(
- Kontakt:
sirius66 pisze:.............Ale mój wspaniałomyślny mechanik powiedział że to przez olej że wypalony itd, więc go zmieniłem i w czasie wlewania oleju dostał się on do (tam gdzie się obroty reguluje)i wtedy kopcił że hej, ale wypalił to i bez zmian, w czwartek w tamtym tygodniu odpaliłem go normalnie i zgasł po 2,3 minutach i koniec wogóle nieodpali(iskra jest, pompka idzie bo kostka zwiera ale o odpalaniu ani mowy)i od czego, może jest jakiś ratunek??odpisz prosze,pozdrawiam.
silnika nie zmieniaj, zmien mechaników
Tak swoją drogą to niby po co zmieniać sanki do silnika TU
Jedynie gdyby pierwotnie był 1,9 to nie spasowałby półosi - większe piasty.
Przy 1,6 potrzebny byłby silnik i skrzynia z półosiami, pomijam juz sprawy chłodzenia, elektryki i zasilania i wydechu
I oczywiście odradzam takie swapy i radze poszukać mechanika bo silnik pewnie jest ok
Jedynie gdyby pierwotnie był 1,9 to nie spasowałby półosi - większe piasty.
Przy 1,6 potrzebny byłby silnik i skrzynia z półosiami, pomijam juz sprawy chłodzenia, elektryki i zasilania i wydechu
I oczywiście odradzam takie swapy i radze poszukać mechanika bo silnik pewnie jest ok
501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne