silnik:(zmiana ale na jaki??pomóżcie
- sirius66
- Nowicjusz
- Numer Gadu-gadu: 0
silnik:(zmiana ale na jaki??pomóżcie
Wiotam, mam niemały problem, otóż mój silnik w peugocie 205 1.600 GTI, pomału już całkowicie odmawia posłuszeństwa, tza, elektronika już tak siada że już nie mam sił, i wcześniej czy później czeka mnie zmiana silnika, tylko teraz małe poytanie jaki by ewentualnie spasował(od jakiej pojemności, tzn się interesuje mnie może troche mniejszy - 1,4, albo i jeszcze mniejszy). Tylko niewiem jak będzie ze skrzynią, czy ta spasuje , a niechce jej wyrzucać bo skrzynia miałakapitalny remont niecały rok temu i triche jej szkoda, pomóżcie!!!
Zaczarowany:)
- sirius66
- Nowicjusz
Co jest nie tak, żebym ja to wiedział, opowiem wszystko może to pomoże, najpierw samochód zaczął przerywać na wyższych obrotach(powyżej 3, 4 tyś), normalnie odpalał i wogóle, ale zawiozłem go do mechanika bo myslałem że to nic takiego(jednak okazało się że był u 3 mechaników i mało tego powiedzieli że jest full ok.), ale nie było bo samochód zaczął przerywać już na niższych aż zgasł, wtedy się go nie dało uruchomić, odczekałem z 5 minut i auto odpaliło. Ale mój wspaniałomyślny mechanik powiedział że to przez olej że wypalony itd, więc go zmieniłem i w czasie wlewania oleju dostał się on do (tam gdzie się obroty reguluje)i wtedy kopcił że hej, ale wypalił to i bez zmian, w czwartek w tamtym tygodniu odpaliłem go normalnie i zgasł po 2,3 minutach i koniec wogóle nieodpali(iskra jest, pompka idzie bo kostka zwiera ale o odpalaniu ani mowy)i od czego, może jest jakiś ratunek??odpisz prosze,pozdrawiam.
Zaczarowany:)
- sekator
- Maniak
- Posiadany PUG: RADON Jelous, 1,9gti, Cupra Ateca, KIA Sorento'15 .. dosłownie "było" 1,3rallye :-(
- Kontakt:
sirius66 pisze:.............Ale mój wspaniałomyślny mechanik powiedział że to przez olej że wypalony itd, więc go zmieniłem i w czasie wlewania oleju dostał się on do (tam gdzie się obroty reguluje)i wtedy kopcił że hej, ale wypalił to i bez zmian, w czwartek w tamtym tygodniu odpaliłem go normalnie i zgasł po 2,3 minutach i koniec wogóle nieodpali(iskra jest, pompka idzie bo kostka zwiera ale o odpalaniu ani mowy)i od czego, może jest jakiś ratunek??odpisz prosze,pozdrawiam.
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
silnika nie zmieniaj, zmien mechaników
![Exclamation :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
Tak swoją drogą to niby po co zmieniać sanki do silnika TU ![Confused :?](./images/smilies/huh.gif)
Jedynie gdyby pierwotnie był 1,9 to nie spasowałby półosi - większe piasty.
Przy 1,6 potrzebny byłby silnik i skrzynia z półosiami, pomijam juz sprawy chłodzenia, elektryki i zasilania i wydechu
I oczywiście odradzam takie swapy i radze poszukać mechanika bo silnik pewnie jest ok![Wink :wink:](./images/smilies/wink.gif)
![Confused :?](./images/smilies/huh.gif)
Jedynie gdyby pierwotnie był 1,9 to nie spasowałby półosi - większe piasty.
Przy 1,6 potrzebny byłby silnik i skrzynia z półosiami, pomijam juz sprawy chłodzenia, elektryki i zasilania i wydechu
![Wink :wink:](./images/smilies/wink.gif)
I oczywiście odradzam takie swapy i radze poszukać mechanika bo silnik pewnie jest ok
![Wink :wink:](./images/smilies/wink.gif)
501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne