CZERWONA KONTROLKA, CO TO MOZE BYC ?
CZERWONA KONTROLKA, CO TO MOZE BYC ?
Witam, jest wiec taka sprawa.
Gdy jade w trasie, ok 110/120 km/h przez jakis czas np. 10/15 minut zapala mi sie kontrolka czerwona. Patrzylem do ksiazki i oznacza ona ze cos niby z silnikiem. Jest to taka chmurka i na gorze ma jakby takie kreseczki. Kontrolka ta zapala sie na chwile i za chwile gaznie i tak przez caly czas. Zadko kiedy zapala sie ona jak jezdze w miescie i na krotkich odcinkach i nie przekraczam setki. Najczesciej zapala sie na autostradzie jak jade przez dluzszy czas ponad "setka". I nie wiem co to moze byc, bo auto chodzi caly czas tak samo. Bylem z tym u mechanika ale on tez nic nie poradzil bo mowil ze nic tu nie widzi. Ciezko wyczaic bo wszytko chodzi i zapala sie tylko podaczas szybszej i dluzszej jazdy. Czy ktos wie co to moze byc ?
pzdr
Gdy jade w trasie, ok 110/120 km/h przez jakis czas np. 10/15 minut zapala mi sie kontrolka czerwona. Patrzylem do ksiazki i oznacza ona ze cos niby z silnikiem. Jest to taka chmurka i na gorze ma jakby takie kreseczki. Kontrolka ta zapala sie na chwile i za chwile gaznie i tak przez caly czas. Zadko kiedy zapala sie ona jak jezdze w miescie i na krotkich odcinkach i nie przekraczam setki. Najczesciej zapala sie na autostradzie jak jade przez dluzszy czas ponad "setka". I nie wiem co to moze byc, bo auto chodzi caly czas tak samo. Bylem z tym u mechanika ale on tez nic nie poradzil bo mowil ze nic tu nie widzi. Ciezko wyczaic bo wszytko chodzi i zapala sie tylko podaczas szybszej i dluzszej jazdy. Czy ktos wie co to moze byc ?
pzdr
Jest peugeot 205 look 1,1. Po prawej stronie na desce rozdzielczej pod wskaznikiem paliwa jets ta kontrolka, a dokladnie na dole z lewej strony pod wskaznikiem ilosci paliwa. Ona sie zawsze zapla podczas zaplania auta i za chwile gasnie, a reszta to tak jak opisalem wyzej.
A jesli to sonda lanbda to co z tym robic i czy mozna jezdzic ?
dzieki
A jesli to sonda lanbda to co z tym robic i czy mozna jezdzic ?
dzieki
- Pieraś
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: sprzedany
- Numer Gadu-gadu: 696324
wklej foto tego
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
-
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 0
jak np silnik krokowy odłączysz to tez sie zapala to K w chmurce,oraz przez pierwsze kilka nascie sekund,czyli ze taka kontrolna od ssania i lambdy i krokowego,ale jak Ci sie zapala podzas jazdy to znczy ze cos przerywa na jakis czas,wątpie ze to lambda,sprawdz czy przewód od krokowego dobrze siedzi
ja,moja muzyka,moje miasto szczecin
-
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 0
ja tez mam problem z sonda ![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
a objawia sie to tak ze jak daje mu troszke czadu z przyspieszeniem to sie zapala, jak ustabilizuje jazde to znow gasnie![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
a objawia sie to tak ze jak daje mu troszke czadu z przyspieszeniem to sie zapala, jak ustabilizuje jazde to znow gasnie
![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
205tka - 1361, 75KM - rocznik 93
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=1234
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=1234