wymiana silnika
wymiana silnika
witam , czy wymiana silnika w GTI (1,9) kryja jakieś niespodzianki ??
mój silnik nadaje się do remontu ale ja chce jeżdzić więc znalazł sie silnik z 405 1.9 120 KM (dzięki krzycho)
czy może pojawic się jakiś zonk podczas zamiany ??
np. ja mam filtr oleju na wężach obok skrzyni a w tym z 405 jest na silniku i nie wiem czy nie dotknie chłodnicy
mój silnik nadaje się do remontu ale ja chce jeżdzić więc znalazł sie silnik z 405 1.9 120 KM (dzięki krzycho)
czy może pojawic się jakiś zonk podczas zamiany ??
np. ja mam filtr oleju na wężach obok skrzyni a w tym z 405 jest na silniku i nie wiem czy nie dotknie chłodnicy
- woocash
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 ph1 1984 GR
- Numer Gadu-gadu: 9752783
no chyba standardowo
najpierw musisz porozłączać wszystko co idzie do i z silnika, czyli przewody gumowe i kabelki...
do tego cięgna od skrzyni...
co tu bede pierdzielił, wszystko chyba było w Haynesie dokładnie opisane krok po kroczku
najpierw musisz porozłączać wszystko co idzie do i z silnika, czyli przewody gumowe i kabelki...
do tego cięgna od skrzyni...
co tu bede pierdzielił, wszystko chyba było w Haynesie dokładnie opisane krok po kroczku
Najaktywniejszy w dziale: Stare forum techniczne
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
- PIT_R
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Peugeot 306 1.6 90KM :)
- Numer Gadu-gadu: 3914690
- Login tlen: infernal_lord_hellboy
- Kontakt:
Rozlaczenie wlasnie wszystkich przewodow i wezy od silnika, ciegla od dzwigni zmiany biegow, polosie. Przyda sie tez zdjecie maski i rozebranie przodu, tzn. atrapy, zderzaka, sciany przedniej itp.
Moze nie tyle co wyciagalem juz silnik 1.9 GTi, ale u mojego ojca w warsztacie juz nie raz silniki byly wyjmowane
Moze nie tyle co wyciagalem juz silnik 1.9 GTi, ale u mojego ojca w warsztacie juz nie raz silniki byly wyjmowane