Hamulec ręczny na KJS
-
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: NJE MAM JUSZ PEŻOTA
- Numer Gadu-gadu: 6262732
- Kontakt:
Hamulec ręczny na KJS
Witam cholercia musze ustawic reczny tak rzeby ładnie obracać autko na KJS-ie i nie wiem jak to zrobić . Naciągnołem linki ale nie jest on na tyle mocny aby zablokował koła na asfalcie nawet zasyfionym. Okladziny mają spokojnie po 5 i wiecej mm grubości. Co proponujecie. Ważne bo KJS się zbliża i musze to zrobić w weekend.
Pug sprzedany
- samer
- Uzalezniony
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
A regulowales przy dzwigni recznego ?
Musisz sciagnac plastikowa obudowke recznego, i tam bedziesz mial nakretke na klusz trzynascie i tyle wkrec , aby na opuszczonej dzwigni kloa sie swobodnie krecily i tak aby przy pierwszym "ząbku" zaciagniecia , juz bylo odczuwalne tarcie szczek na bebnie![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
No i oczywiscie trzeba mocno ciagnac ten reczny, jakbys chcial ta dzwignie urwac
Zdecdowane skrecenie, mocnoe pociagniecie recznego , i obrut gwarantowany
)
Pozdrawiam
Musisz sciagnac plastikowa obudowke recznego, i tam bedziesz mial nakretke na klusz trzynascie i tyle wkrec , aby na opuszczonej dzwigni kloa sie swobodnie krecily i tak aby przy pierwszym "ząbku" zaciagniecia , juz bylo odczuwalne tarcie szczek na bebnie
![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
No i oczywiscie trzeba mocno ciagnac ten reczny, jakbys chcial ta dzwignie urwac
![Razz :P](./images/smilies/tongue.gif)
![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
Pozdrawiam
a ja sie tak przy okazji tematu recznego spytam, bo mam z nim maly problem, otoz jak zaciagam reczny i spuszczam to kloce zostaja na bembnach i trzeba linka chwile przy kole poruszac zeby kola mogly sie z powrotem swobodnie poruszac, sprężynka w bembnie?
"groźniejsza jest armia baranów prowadzona przez lwa, niż armia lwów prowadzona przez barana" napoleon bonaparte