za dluga jazda na niewymienionym oleju
- Pieraś
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: sprzedany
- Numer Gadu-gadu: 696324
za dluga jazda na niewymienionym oleju
mam pytanko, moj termin wymiany oleju minal juz 3,900km temu - wiem ze duzo ale smieszne jest to ze w chwili obecnej nie mam ok. 200zl na wymiane itp (nie ukrywam ze chce total'a wlac) co prawda jezdze teraz wolniej znacznie i licze ze w przeciagu 2 miesiecy bede mial siano by ten olej wymienic.
moze zaszkodzi mi cos w aucie ?? auto ma 180kkm a all uszelki wymienione jak mial 156kkm. poprostu zastanawiam sie czym w 1 kolejnosci objawia sie stary olej ;/
moze zaszkodzi mi cos w aucie ?? auto ma 180kkm a all uszelki wymienione jak mial 156kkm. poprostu zastanawiam sie czym w 1 kolejnosci objawia sie stary olej ;/
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
- blaszka
- Peugeot 205 Master
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
jak masz dobry olej to nic sie nie powinno stac jak masz byle góno np orlenowskie to z czasem jak nei bedziesz wymieniac oleju to mozesz miec luzy na korbowodach przytarte tuleje w głowicy lub brzeczace panewki
i nie piszcie ze pierdoły wypisuje bo wiem to z doswiadczenia a jeden klient na którym tez to doswiadczyłem to był mój ojciec przekonany i uparty przy swoim ze nie musi czesto wymieniac oleju tak jak zalecaja i niesty naprawa uno wyniosła ok 1000zł teraz juz nie marudzi ze za olej do seata płaci duzo wiecej(dobrej jakosci) i trzyma sie terminu wymiany
i nie piszcie ze pierdoły wypisuje bo wiem to z doswiadczenia a jeden klient na którym tez to doswiadczyłem to był mój ojciec przekonany i uparty przy swoim ze nie musi czesto wymieniac oleju tak jak zalecaja i niesty naprawa uno wyniosła ok 1000zł teraz juz nie marudzi ze za olej do seata płaci duzo wiecej(dobrej jakosci) i trzyma sie terminu wymiany
- Sebek
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
- Kontakt:
nic mu się nie stanie
Audi A4 Avant
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
- Pieraś
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: sprzedany
- Numer Gadu-gadu: 696324
ja mam wlanego mobila 1
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
- blaszka
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
platinum to w sumie nowe oleje inie znam dokładnei jakie one sa i jaka cena ele pozostałych ich olei to nawet cena mówi sama za siebie ale jak ktos uwaza ze nic sie nei stanie z jego silnikiemnie wymieniajac oleju to juz jego sprawa
to tak samo jak z myciem zebów po co myc przeciez sie nic nie stanie tylko ze po pewnym czasie zobaczycie czy sie stanie czy nie
olej jet taki jaki jest i ma swoje własciwosci które sie zminiaja a w silniku jest po to zeby chronic ocierajace sie czesci i smarowac a nie po to zeby sobie tam był bo ktos go nalał i tak ma byc
to tak samo jak z myciem zebów po co myc przeciez sie nic nie stanie tylko ze po pewnym czasie zobaczycie czy sie stanie czy nie
olej jet taki jaki jest i ma swoje własciwosci które sie zminiaja a w silniku jest po to zeby chronic ocierajace sie czesci i smarowac a nie po to zeby sobie tam był bo ktos go nalał i tak ma byc
silniki Peugeota są bardzo mocnymi silnikami. W obecnym silniku miałem najgorszy najtańszy olej mineralny polski i nie wymieniałem go przez 60 tys. km. Samochód był katowany ze hej, często z przyczepka. I teraz mam 190 tys. i myśłicie że coś sie tało ? No to nic sie nie stało . Samochód nie kopci na niebiesko, nie bierze oleju, ma kompresje w normie i nadal na 2 dochodzi do 100
Az że jakiś tam fiat zepsuł sobie silnik to tylko dlatego ze to fiat. W sportingach silniki potrafią nie dojechać do 150 tys km bez remontu przy rygorystycznym dbaniu o silnik i jeździe na dobrych olejach. O silnikach 700 i 900 nawet nie mówe.
Tak wiec nic sie nie stanie
Az że jakiś tam fiat zepsuł sobie silnik to tylko dlatego ze to fiat. W sportingach silniki potrafią nie dojechać do 150 tys km bez remontu przy rygorystycznym dbaniu o silnik i jeździe na dobrych olejach. O silnikach 700 i 900 nawet nie mówe.
Tak wiec nic sie nie stanie
- blaszka
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
NIE O TO CHODZI ZE SILNIK MA KOPCIC NIE OSIAGAC SETKI CZY NIE MIEC KOMPRESJI TYLKO MA PODZESPOŁY MAJA DZIAŁAC TAK JAK POWINNY CZYLI CICHO BEZ SZMERÓW STUKÓW SZELESTÓW I RÓZNYCH METALICZNYCH ODGŁOWÓW
ALE CZESTO DUZO UZYTKOWNIKÓW TAK JAK KRZYCHO DBA O SAMOCHODY WAZNE ZE NARAZIE JEDZIE TO NIC NIE TRZEBA ROBIC ZROBIE JAK STANIE I NIE BEDZIE CHCIAŁ JECHAC
ALE CZESTO DUZO UZYTKOWNIKÓW TAK JAK KRZYCHO DBA O SAMOCHODY WAZNE ZE NARAZIE JEDZIE TO NIC NIE TRZEBA ROBIC ZROBIE JAK STANIE I NIE BEDZIE CHCIAŁ JECHAC