Zamiana wtrysku.
od 2 takich silnikow TU3M z jednopunktem tez sa inne tloki
a teraz ja udowodnij
i czemu Gti 122 i 128 ma inne tloki majac takie samo cisnienie na listwie i identyczne wtryskiwacze??
fajna tezablaszka pisze: JEST INNE CISNIENIE WTRYSKU TLATEGO TŁOK MUSI BYC INACZEJ UFORMOWANY DLA DOBREGO SPALANIA MIESZANKI I OPTYMALNEGO ZUZYCIA PALIWA
a teraz ja udowodnij
i czemu Gti 122 i 128 ma inne tloki majac takie samo cisnienie na listwie i identyczne wtryskiwacze??
Ostatnio zmieniony 07 kwie pt, 2006 4:06 pm przez Banita, łącznie zmieniany 1 raz.
- woocash
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 ph1 1984 GR
- Numer Gadu-gadu: 9752783
to ja wtrące swoje 3 grosze
tłoki w leżaku, o którym ktoś wspomniał, są płaskie /takie miałem/ albo wklęsłe, w niekórych wersjach na rynek niemiecki /niewielkie zmniejszenie mocy dla wejścia w niższy próg podatkowy/ mniemam, e tak samo sie dzieje w silnikach z wtryskiem, przynajmniej tych starszych.. a że wtrysk pojedynczy to raczej szczyt techniki nie jest, bo to prawie gaźnik, to nie widze problema w zamontowaniu go na tłokach z MPI, no ale ja sie nie znam tak jak Wy
tłoki w leżaku, o którym ktoś wspomniał, są płaskie /takie miałem/ albo wklęsłe, w niekórych wersjach na rynek niemiecki /niewielkie zmniejszenie mocy dla wejścia w niższy próg podatkowy/ mniemam, e tak samo sie dzieje w silnikach z wtryskiem, przynajmniej tych starszych.. a że wtrysk pojedynczy to raczej szczyt techniki nie jest, bo to prawie gaźnik, to nie widze problema w zamontowaniu go na tłokach z MPI, no ale ja sie nie znam tak jak Wy
Najaktywniejszy w dziale: Stare forum techniczne
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
- blaszka
- Peugeot 205 Master
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
A CZY JA MAM ZAL DO KAKTUSA ZE STOSUJE PŁASKIE TŁOKI I CO PISZE UPARCIE ZE WSZYTKIE MAJA BYC Z KOMORAMI SPALANIA PISZE TYLKO ZE POWINNO SIE STOSOWAC TAKEI JAK ZALECA PRODUCENT ABY SILNIK DZIAŁAŁ OPTYMALNIE I JAK NAJLEPIEJ A NAPEWNO KAKTUS NIE WSADZA INNYCH TŁOKÓW OD TAK BO MA TAKIE NA ZBYCIU TYLKO WCZESNIEJ SPRAWDZIŁ CZY MOZNA TAKIE ZASTOSOWAC I JAK SILNIK BEDZIE DZIAŁAŁ